agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Defensarem el dret dels professionals de la salut a poder descansar gaudint de les seves vacances. Si cal, als tribunals.
Publicat el 29 de juliol de 2021

Davant les afirmacions realitzades per la Directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, en relació amb el plantejament de la possible suspensió de vacances i permisos dels professionals sanitaris per la previsió de l’augment dels ingressos als llits de crítics, a conseqüència d’aquesta cinquena onada de la pandèmia per SAR-COV-2, Infermeres de Catalunya volem manifestar:

El personal sanitari en el seu conjunt, i en concret les Infermeres i Infermers de Catalunya, fa més de 16 mesos que està amb restriccions de festius, canvis de jornades, increment de la seva jornada per fer front a les necessitats de la demanda sanitària i la campanya de vacunació de la COVID – 19. Ho han fet a expenses de la seva salut física i emocional i amb afectació en el seu entorn familiar, fent un esforç ingent, molt més enllà del que se’ls hi pot exigir com a obligacions inherents a la seva professió i vocació.

Creiem que els professionals no tenen l’obligació de suportar més a les seves esquenes les desafortunades decisions que aquest Govern i el Departament de Salut han anat prenent, i que han conduït a aquesta situació crítica i de col·lapse sanitari. Col·lapse que està provocant la suspensió, des de fa uns dies, d’intervencions quirúrgiques ajornables i altres serveis no urgents.

Entenem que tots necessitem arribar a certa normalitat, però en cap cas a costa de milers d’infectats, morts i posant en risc la salut dels professionals que estan a primera línia de combat. És aquí quan l’administració, coneixent l’elevada contagiositat de la variant Delta, hauria d’haver planificat una desescalada més progressiva de les restriccions.

Per altra banda, computar l’estrès del sistema sanitari només monitorant els ingressos produïts a les unitats d’hospitalització i als serveis de crítics, és girar l’esquena a tots aquells professionals que s’estan deixant la pell dia a dia, menystinguts i sense cap reconeixement, com passa a l’Atenció Primària i altres serveis d’entrada al sistema de salut, com el 061 Salut Respon.

És obligació de les Administracions vetllar pels seus treballadors, protegir-los i acompanyar-los, no forçar-los a una heroïcitat que només els conduirà a emmalaltir greument de forma massiva -com ja s’està produint- amb el risc que pot comportar en l’exercici de la seva professió i en l’atenció als ciutadans.

Per tot el que hem exposat, instem al Conseller de Salut, Dr. Josep Maria Argimon, i a les diferents Institucions Sanitàries del nostre Sistema de Salut, que desisteixin d’aquest intent de vulnerar els drets dels treballadors al descans (en aquest cas més que merescut) i apostin per escoltar-los i compartir les decisions abans de tornar a cometre errades que, al nostre entendre, són difícils de justificar.

Si malauradament es produís aquesta situació, no dubtarem a recórrer al Sistema Judicial per tal de defensar els drets de les Infermeres del nostre país.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!