agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-smt2-live-help

Portal de Suport

m

Portal de Tràmits

agsdix-smt2-person-outline

Àrea d'Afiliada

Els serveis jurídics del sindicat presenten dues demandes contra el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB)
Publicat el 13 d'octubre de 2020

Els serveis jurídics d’Infermeres de Catalunya han elaborat dues demandes -en nom de dos membres afiliats al sindicat- contra el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per vulneració de drets fonamentals (dret fonamental a la llibertat sindical, dret fonamental a la llibertat d’expressió i dret a fonamental a la tutela judicial efectiva), així com per la possible contractació fraudulenta del personal assessor de la corporació com a falsos autònoms.

Pensem que part de la Junta de Govern del COIB va decidir acomiadar persones de dins de la institució que li eren incòmodes per haver fundat un sindicat i formar-ne part.

La fundació del sindicat no ha estat ben rebuda per alguns membres de la nova Junta de Govern del col·legi professional, sentint-se incòmodes per les reclamacions i accions dutes a terme pel sindicat Infermeres de Catalunya durant la pandèmia. Una línia reivindicativa (demanant, per exemple, la dimissió de la Consellera Vergés). A més d’haver detectat un possible sistema de contractació fraudulenta dels professionals assessors de la corporació en format de falsos autònoms.

Infermeres de Catalunya hem decidit posar a disposició els serveis jurídics del sindicat per interposar les demandes per defensar que qualsevol infermera tingui clar que la llibertat sindical i la llibertat d’expressió són drets fonamentals que cap institució ha de poder vulnerar.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't