Els serveis jurídics del sindicat presenten dues demandes contra el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB)
Publicat el 13 d'octubre de 2020

Els serveis jurídics d’Infermeres de Catalunya han elaborat dues demandes -en nom de dos membres afiliats al sindicat- contra el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per vulneració de drets fonamentals (dret fonamental a la llibertat sindical, dret fonamental a la llibertat d’expressió i dret a fonamental a la tutela judicial efectiva), així com per la possible contractació fraudulenta del personal assessor de la corporació com a falsos autònoms.

Pensem que part de la Junta de Govern del COIB va decidir acomiadar persones de dins de la institució que li eren incòmodes per haver fundat un sindicat i formar-ne part.

La fundació del sindicat no ha estat ben rebuda per alguns membres de la nova Junta de Govern del col·legi professional, sentint-se incòmodes per les reclamacions i accions dutes a terme pel sindicat Infermeres de Catalunya durant la pandèmia. Una línia reivindicativa (demanant, per exemple, la dimissió de la Consellera Vergés). A més d’haver detectat un possible sistema de contractació fraudulenta dels professionals assessors de la corporació en format de falsos autònoms.

Infermeres de Catalunya hem decidit posar a disposició els serveis jurídics del sindicat per interposar les demandes per defensar que qualsevol infermera tingui clar que la llibertat sindical i la llibertat d’expressió són drets fonamentals que cap institució ha de poder vulnerar.

Et pot interessar

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

S'han publicat els llistats provisionals de mèrits per a les categories d'infermeria i infermeria especialista en obstetrícia i ginecologia. Els llistats es poden consultar a la web: http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC2/ El termini per...

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Avui, 30 de desembre, el sindicat signant del II Acord, CATAC-CTS IAC, ha denunciat l'Acord de la Mesa de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut. També ho va fer UGT fa uns...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't