agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

2500 infermeres llencen les seves bates a la porta de la Generalitat per simbolitzar el menyspreu que senten per part dels seus representants polítics
Publicat el 20 de desembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

El 19 de desembre, vuitè dia de vaga indefinida, les infermeres del sistema públic de salut de Catalunya vàrem sortir de nou al carrer per mostrar el nostre malestar davant el menyspreu continuat per part del Departament de Salut i el seu màxim dirigent, Manel Balcells.

La concentració es va iniciar a les 10:00 a Plaça Urquinaona i es va desplaçar per la Via Laietana fins a la Plaça Sant Jaume en què es va fer un acte ple de simbolisme i que parlava per si sol: milers d’infermeres penjant les seves bates damunt d’un fèretre que simbolitza que la infermeria està morta, donada la insostenible situació laboral en què prestem els nostres serveis a la població.

Seguidament, es va llegir un manifest en què es va tornar a fer palès algunes de les reivindicacions per les quals ens sentim menyspreades i maltractades. La jornada va continuar amb una seguda pic-nic, que es va allargar gairebé fins al vespre.

Les infermeres vàrem compartir una diada plena de sororitat, emoció i suport mutu, aplegant professionals d’arreu i de diverses generacions, una constant que anem trobant en les darreres mobilitzacions. Un cop més, les infermeres estem mostrant que la unió en una sola veu ens fa fortes i així seguirem fins que el conseller de Salut atengui les nostres peticions.

L’èxit d’aquesta mobilització, així com de les anteriors, evidencia la desconnexió del conseller i dels sindicats firmants amb la realitat de les professionals, i també, evidencia que estem mobilitzant, en una convocatòria de vaga, el conjunt majoritari de les infermeres catalanes, moviment en què altres comunitats s’emmirallen per fer seves les nostres reclamacions.

Prou menyspreu, prou paternalisme, prou patriarcat. Les infermeres no demanem res que no mereixem. Per respecte, ens mereixem que ens escolti i ens atengui. Conseller, li toca moure fitxa.

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!