agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Certificat digital ID.ICat

La identitat digital d'Infermeres de Catalunya

Amb el certificat digital pots identificar-te virtualment davant de qualsevol administració per dur a terme els tràmits per Internet. A més de poder signar de forma legal qualsevol document digital.

Què és el certificat ID.ICat?

És el certificat digital emès per Infermeres de Catalunya que et permet crear la teva identitat digital amb la que poder identificar-te de forma qualificada davant les administracions públiques per a realitzar qualsevol tràmit en línia.

Quins tràmits puc realitzar?

Pots realitzar tots els tràmits en els quals s'accepti la identitat digital.

 • Tràmits AEAT, impostos
 • Altes, baixes IAE
 • Altes i baixes SS
 • Vida laboral
 • Signatura contractes laborals (Universitats)
 • Tràmits amb l’Administració (AEAT, DGT, Ajuntament...)
 • Obtenció del certificat de delictes sexuals
 • Signar documents personals (mútues, assegurances...)

El teu certificat gratis!

L'IDI.Cat en format digital descarregable és gratuït per afiliades.

Preus ID.ICat

Afiliades No afiliades
Certificat digital ID.ICat 0 € 35 €

Preu anual. Renovació automàtica anual (rebràs un e-mail 30 dies abans que caduqui el certificat perquè confirmis la renovació).

Com utilitzo el meu ID.ICat?

Pots obtenir el teu certificat digital en format digital, descarregant i instal·lant el certificat digital al teu ordinador Windows o Mac.

També el podràs instal·lar als teus dispositius mòbils tant siguin iOS com Android.

Qui emet l'IDI.Cat?

El certificat està emès per Infermeres de Catalunya com Autoritat de Registre (RA) de certificats digitals qualificats. El certificat digital ID.ICat és un certificat reconegut, igual que el certificat emès per la Generalitat de Catalunya o la FNMT.

Característiques de l'ID.ICat

La identitat digital d'Infermeres de Catalunya t'ofereix les mateixes garanties d'identificació que la resta de certificats digitals emesos per les administracions públiques, a més d'oferir-te uns avantatges exclusius.

Legal i segur

Una identificació legal qualificada. El certificat compleix amb el reglament europeu eIDAS i la norma ISO27001.

Emissió 100% digital

Sol·licita, identifica't i recull el teu certificat amb una gestió totalment telemàtica.

Emissió en 48h

Un procés d'emissió ultraràpid: emissió del teu certificat digital ID.ICat en 48 hores laborables.

Important: el certificat s'emet en el plaç de 48 hores laborables sempre que la petició es realitzi abans de les 15:00. Si es fa després, el plaç es pot demorar fins a les 72 hores.

Infermeres de Catalunya és una Autoritat de Registre (RA) autoritzada per Unataca, prestador de Serveis de Confiança Qualificat d'acord amb el Reglament de la Unió Europea núm. 910/2014 relatiu a la identificació electrònica i els serveis de confiança per les transaccions electròniques (eIDAS).

El procés d'emissió

El procés d'emissió del certifiat ID.ICat és ràpid i senzill.

Petició i pagament del certificat digital

Videoidentificació a través del mòbil

Emissió i instal·lació del certificat

Sol·licita el teu ID.ICat

En menys de 48 hores pots obtenir el teu ID.ICat, de forma senzilla, on-line.

Sol·licitar el teu ID.ICat en format digital. Descarrega'l i instal·la'l al teu ordinador.

Dubtes sobre l'ID.ICat

Què és un certificat digital i perquè el necessito?

L'ID.ICat permet operar amb les administracions públiques i assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que envies per Internet.

A més d'identificar-te, pots signar els documents electrònics amb la mateixa validesa legal que la signatura manuscrita.

A diferència d'altres mètodes d'identificació com el codi d'usuari i la contrasenya, amb un certificat digital pots signar els documents electrònics amb validesa legal.

Per què és important tenir certificat digital a Catalunya?
Què puc fer amb el meu ID.ICat?

Amb el teu ID.ICat pots identificar-te i fer tràmits en línia amb les diferents administracions, podent accedir a les seus electròniques.

 • Generalitat de Catalunya i les seves diferents administracions
 • Agència Tributària
 • Seguretat Social
 • Administracions locals i ajuntaments
 • Diputació de Barcelona
 • Agències i administracions estatals
 • Agències i administracions de les diferents CCAA

 

Què és la signatura mòbil amb l'app SignCloud?

La Signatura Mòbil (SignCloud) és una app per iOS i Android que et permet accedir a les seus electròniques identifican-te amb el teu ID.ICat i signar electrònicament qualsevol document. D'aquesta forma gaudiràs de la teva signatura electrònica remota i pots fer-ne ús allà on estiguis.

L'app SignCloud utilitza els certificats digitals emmagatzemats al sistema centralitzat Cloud. El servei es complementa amb l'emissió de certificats digitals a les afiliades i associades i la seva custòdia segura, garantint a l'usuari el seu control exclusiu.

SignCloud per iOS   |   SignCloug per Android

Què vol dir signatura electrònica?

La signatura electrònica avançada és un mecanisme criptogràfic que garanteix al destinatari la procedència i la integritat del document enviat per l'emissor.

El xifrat de la informació assegura que aquesta no ha estat manipulada per tercers abans d'arribar al seu destinatari. Amb l'ús de la signatura electrònica avançada es garanteix que les credencials utilitzades són legítimes i determinen la voluntat del signatari.

Obtenció del certificat ID.ICat
Pots demanar el teu certificat digital de forma virtual. Caldrà que t'identifiquis amb foto del teu DNI, el teu correu electrònic i el teu número de telèfon vàlid. A més de les teves dades personals i de correspondència.

Podràs aportar tota la informació de forma digital durant el procés d'alta aquí.

Posteriorment, rebràs el teu certificat ID.ICat en el format que hagis seleccionat.

Quin preu te el certificat digital?

Pots obtenir el teu certificat ID.ICat en tres formats:

Digital

És el format més utilitzat i el més habitual. Un cop emès, rebs un e-mail per descarregar el teu ID.ICat i instal·lar-lo al teu ordinador (Mac o Windows).

És gratuït per afiliades i associades.

Cloud

És un format novedós i menys utilitzat. Et permet tenir el teu certificat al núvol, podent accedir a aquest desde qualsevol ordinador. També et permet utilitzar el teu ID.ICat des del teu mòbil a través de l'app SignCloud.

Preu: 20€/any

Targeta criptogràfica

T'enviarem el teu certificat ID.Cat en una targeta criptogràfica amb la qual podràs identificar-te sempre que tinguis un lector de targetes al teu ordinador.

Aquest format és interessant si necessites utilitzar la teva identitat digital en dispositius que requereixin l'accés a través de lector de targetes.

Preu: 30 euros (pagament únic per l'emissió de la targeta, el certificat és gratuït)

Suspensió i revocació del certificat

Suspensió del certificat digital

Pots suspendre el teu ID.ICat si sospites que s'ha perdut, te l'han robat o està malmès. També cal que el suspenguis si el teu ordinador s'ha espatllat. Pots festionar la suspensió a través del Servei d'Atenció Integral.

La suspensió és reversible en el termini màxim de 120 dies, després dels quals, sense la posterior habilitació, es considerarà que no vols tornar a fer-ne ús i passarà automàticament a l'estat revocat.

 

Revocació del certificat digital

La revocació suposa que l'ID.ICat  deixa de ser vàlid. Un certificat pot ser revocat per voluntat del seu titular o si es superen els 120 dies de suspensió sense habilitar-lo. Sempre que no hagi caducat.

Si vols sol·licitar voluntàriament la revocació del teu certificat digital ID.ICat, fes-ho a través del Servei d'Atenció Integral.

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!