Crea una secció sindical al teu lloc de treball

 

Crear una secció sindical d'Infermeres de Catalunya al teu lloc de treball aporta molts avantatges a les infermeres del centre i, a més, és molt fàcil! Et donem suport en tot moment i et guiem pas a pas.

Defensa els drets laborals i professionals de les infermeres

Al crear una secció sindical, estaràs formant un equip format per infermeres i infermers del teu centre que disposaran de les eines necessàries per poder representar i millorar les condicions laborals de les teves companyes, així com disposar d'una protecció a l'hora de dur a terme les accions reivindicatives que cregueu necessàries.

Què és una secció sindical?

És el conjunt de treballadores i treballadors d'un centre de treball o de tota una empresa que estan afiliades a un mateix sindicat. És la unitat organitzativa bàsica del sindicat.  Constituir seccions sindicals és un dret fonamental bàsic reconegut a la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS).

Quins drets té una secció sindical?

El desplegament de l'acció sindical dins l'empresa que comprèn: la representació i defensa de les infermeres davant la direcció o patronal, negociar davant l'empresa, conèixer l'estat de l'empresa en el que fa als aspectes econòmics i socials, d'organització del treball i de seguretat i higiene i vigilar el normal funcionament de l'empresa (compliment de drets i lleis).

Avantatges

Crear una secció sindical d'Infermeres de Catalunya a la teva empresa, té molts avantatges. A part dels propis de qualsevol secció sindical, nosaltres t'oferim encara més!

v

Assessorament legal gratuït

Gaudiràs d'assessorament legal gratuït per als membres de la secció sindical i les afiliades al sindicat.

25% dte. en serveis legals

Tindreu un 25% de descompte en els serveis legals i gestions jurídiques. Membres i afiliades.

Suport en comunicació

Accés a la plataforma de comunicació per e-mail així com suport en la creació de material gràfic i de difusió.

Assessorament sindical

Tindreu assessorament sindical en tot moment per desenvolupar la vostra tasca correctament.

Espai de reunions

Possibilitat d'accés a les sales de reunions, zones de treball i aules de formació del sindicat.

Página web

Una pàgina web pròpia per la difusió de notícies i material audiovisual. La podreu gestionar vosaltres mateixes.

Delegades de personal

Si treballes en un centre petit (de menys de 50 treballadores) podeu designar entre una i tres delegades de personal que exerciran de representants legals de les treballadores.

Com crear la secció?

Si mai has creat una secció sindical,  és possible que creguis que és una tasca difícil. Tot el contrari, pots crear-la ràpidament i de forma molt senzilla. Tindràs tot el suport d'un sindicat seriós i professional. Ja n'hem creat d'altres 😉

Omple el següent formulari i contactarem amb tu per assessorar-te en la creació de la secció sindical.

Recorda que tractarem de forma confidencial aquesta comunicació així com les dades que ens facilitis.

12 + 12 =

Resposta als dubtes més freqüents

Quantes treballadores hem de ser per crear una secció sindical?

La llei no exigeix un mínim de treballadores per a crear la secció sindical. Però per ser operativa, caldrà que us uniu un grup suficient per a poder treballar l'acció sindical dins l'empresa.

Cal estar afiliades per crear una secció sindical?

Sí. Per definició, una secció sindical la formen les treballadores d'una mateixa empresa afiliades a un sindicat.

Quan i com hem de comunicar a l'empresa la creació de la secció sindical?

El moment de comunicar la creació de la secció sindical a l'empresa dependrà de les necessitat que tingueu. Sempre és recomanable que us reuniu fora de l'empresa durant la fase de creació inicial (contactar amb treballadores per tal de formar el grup de la secció sindical).

Un cop tingueu el grup constituït, Infermeres de Catalunya comunicarà al Departament de Treball la creació de la secció sindical. A continuació, podreu comunicar la creació de la nova secció sindical de forma escrita a l'empresa (us facilitarem el document) per tal que es donin per avisats.

En tot moment us anirem acompanyant en la creació de la secció i dels passos a fer en cada moment.

Tenim dret a un espai per a treballar dins l'empresa?

Sí, sempre que el centre de treball tingui més de 250 treballadores.  Una vegada constituïda la secció sindical, l'empresa us ha de cedir un espai on poder reunir-vos i treballar de forma privada. Ha de ser un espai o local adeqüat per desenvolupar les activitats pròpies de la secció,

Qui designa els delegats sindicals de la secció sindical?

Les delegades sindicals les decidiu exclusivament entre vosaltres, les treballadores de l'empresa. Ni Infermeres de Catalunya ni la mateixa empresa pot decidir quines han de ser les persones que formin part de la secció.

Un cop presenteu la llista dels membres de la secció sindical, Infermeres de Catalunya ratificarà aquests membres i ho comunicarem al Departament de Treball.

Així mateix, caldrà que ens comuniqueu qualsevol canvi en els membres que formin la secció per tal de comunicar-ho.

Com ens hem d'organitzar a la secció sindical?

Cada secció sindical és lliure d'organitzar la seva forma de funcionar com millor consideri. L'únic que serà necessari és que seguiu les directrius i procediments que estiguin establerts pel mateix sindicat i que estan recollits en els Estatuts.

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't