agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Publicat el 25 de novembre de 2021

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.  

Segons  dades  de la Delegació de Govern per la Violència de Gènere, d’ençà que es van començar a comptabilitzar el 2003, 1113 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles. L’any 2020 va tancar amb la terrorífica xifra de  45 nous casos i des de principi d’any, 35 dones han mort en context de violència per motius de gènere. 

Aquests majoritàriament es  van produir en l’àmbit de la parella, en el familiar o inclús en el comunitari. 

Xifres que esgarrifen i que són inacceptables a ple segle XXI. La violència envers les dones segueix sent una pandèmia mundial que cal erradicar i l’única vacuna que existeix és l’educació en valors com el respecte i la tolerància envers els altres.  

Les agressions envers les dones són una violació dels drets humans i això no pot ser acceptat per una societat com la nostra. 

Durant aquesta pandèmia i el confinament, dones víctimes de violència han hagut de conviure amb el seu agressor. No han pogut tenir un refugi a casa seva i han viscut un infern. 

Cal protegir les dones que es troben en situació de vulnerabilitat i assetjament. Per això, cal exigir a les administracions que implementin mesures per protegir a les dones agredides tant físicament com psicològicament, a més de treballar per promoure programes de prevenció i educació perquè, des de ben petits, dones i homes treballin per acabar amb qualsevol classe de violència envers les dones. 

També exigim que es protegeixi a les dones víctimes de violència i assetjament, perquè puguin refer la seva vida i continuar endavant, lluny del seu agressor. Això vol dir destinar recursos econòmics i humans a atendre-les, oferint-los suport sanitari, oportunitats laborals o pisos d’acollida on poder estar segures, entre altres mesures. 

Les infermeres, les dones que cuiden i curen la nostra societat, són el pilar fonamental per una societat més justa, igualitària i respectuosa. Des d’Infermeres de Catalunya treballem i treballarem per construir una societat més justa amb les dones. 

900 900 120 Línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya. 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!