agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Publicat el 25 de novembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Cada vegada són més les institucions i agents socials que s’impliquen en la commemoració d’aquesta data i en la denúncia de la violència que pateixen les dones. Malauradament, però, la violència persisteix, amb formes i en àmbits diversos; majoritàriament es van produir en l’àmbit de la parella, en el familiar o inclús en el comunitari.

Xifres que esgarrifen i que són inacceptables a ple segle XXI. La violència envers les dones segueix sent una pandèmia mundial que cal erradicar, i l’única vacuna que existeix és l’educació en valors com el respecte i la tolerància envers els altres.

Les agressions envers les dones representen un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones en qualsevol de les seves formes:

  • formes (física, psicològica, sexual i econòmica)
  • àmbits (en la parella, en la família, a la feina, a l’espai públic, etc.) i
  • expressions (agressions sexuals, mutilació genital femenina, matrimonis forçats, esterilitzacions massives, maternitat obligatòria, prohibició d’avortar, submissió química, violacions en conflictes bèl·lics, etc.)

Són una violació dels drets humans, i això no pot ser acceptat per una societat com la nostra.

Les dones que experimenten violència sofreixen una varietat de problemes de salut, i es disminueix amb això la seva capacitat per participar en la vida pública. La violència contra les dones afecta famílies i comunitats de totes les generacions i reforça altres tipus de violència prevalents en la societat. No està confinada a una cultura, regió o país específic, ni a grups particulars de dones en la societat. Les arrels del fenomen jeuen en la discriminació persistent cap a les dones. Fins al 70 % de les dones experimenta violència en el transcurs de la seva vida

Cal protegir les dones que es troben en situació de vulnerabilitat i assetjament. Com a Infermeres de Catalunya, cuidadores de la nostra societat exigim a les administracions que implementin mesures per protegir a les dones agredides tant físicament com psicològicament, a més de treballar per promoure programes de prevenció i educació perquè, des de ben petits, dones i homes treballin per acabar amb qualsevol mena de violència envers les dones.

També exigim que es protegeixi a les dones víctimes de violència i assetjament, perquè puguin refer la seva vida i continuar endavant, lluny del seu agressor. Això vol dir destinar recursos econòmics i humans a atendre-les, oferint-los suport sanitari, oportunitats laborals o pisos d’acollida on poder estar segures, entre altres mesures.

Des d’Infermeres de Catalunya treballem i treballarem per construir una societat més justa amb les dones.


900 900 120 Línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!