agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Publicat el 25 de novembre de 2020

Avui, 25 de novembre, és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Durant l’any 2019 a Catalunya van ser assassinades 13 dones. Aquests es van produir en l’àmbit de la parella, en el familiar inclús en el comunitari. Fins al 3r trimestre de 2019 es van produir 14 matrimonis forçats i 6 mutilacions genitals. El 2020 portem 11 dones assassinades a Catalunya i 38 a Espanya.

Xifres que esgarrifen i que són inacceptables a ple segle XXI. La violència envers les dones segueix sent una pandèmia mundial que cal erradicar i l’única vacuna que existeix és l’educació en valors com el respecte, la igualtat i la tolerància envers els altres.

Les agressions envers les dones són una violació dels drets humans i això no pot ser acceptat per una societat com la nostra.

Durant aquesta pandèmia i el confinament, dones víctimes de violència han hagut de conviure amb el seu agressor. No han pogut tenir un refugi a casa seva i han viscut un infern.

Cal protegir les dones que es troben en situació de vulnerabilitat i assetjament. Per això cal exigir a les administracions que implementin mesures per protegir a les dones agredides tant físicament com psicològicament, a més de treballar per promoure programes de prevenció i educació perquè, des de ben petits, dones i homes treballin per acabar amb qualsevol mena de violència envers les dones.

També exigim que es protegeixi a les dones víctimes de violència i d’assetjament, perquè puguin refer la seva vida i continuar endavant, lluny del seu agressor. Això vol dir destinar recursos econòmics i humans a atendre-les, oferint-los suport sanitari, oportunitats laborals o pisos d’acollida on poder estar segures, entre altres mesures.

Les infermeres, les dones que cuiden i curen la nostra societat, són – com totes les dones- el pilar fonamental per una societat més justa, igualitària i respectuosa. Des d’Infermeres de Catalunya treballem i treballarem per construir una societat més justa amb les dones.

900 900 120 Línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat de Catalunya.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!