agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

4.000 infermeres surten als carrers de Barcelona per enviar un contundent missatge al conseller de Salut: les infermeres diem prou!
Publicat el 13 de desembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Ahir, 12 de desembre, va tenir inici la vaga indefinida que afecta a totes les infermeres que treballin als centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (ICS i sanitat concertada SISCAT).

La manifestació va tenir inici a la Plaça de Catalunya a les 10:00 de matí i va transcórrer per via Laietana fins a arribar a la Plaça Sant Jaume on hi va haver una gran concentració on ens vam trobar amb la manifestació de personal sanitari i no sanitari convocat per altres sindicats.

La manifestació vas transcórrer sense incidències i durant la mateixa vam poder mostrar a la ciutadania i al Govern de la Generalitat que unes 4.000 infermeres ens vam reunir per demostrar que estem unides i preparades per aguantar una vaga indefinida fins que el conseller de Salut atengui les nostres peticions.

Durant la manifestació es van poder sentir diverses proclames reivindicant que les infermeres volem el reconeixement professional i laboral que per justícia ens mereixem, així com mostrar el malestar amb els diferents convenis que ens afecten tant a la sanitat concertada com a l’ICS.

A la plaça Sant Jaume vam llegir un manifest per explicar els motius pels quals ahir ens vam manifestar i perquè hem hagut d’anar a una vaga indefinida de les infermeres de Catalunya.

Dades d’adhesió a la vaga

Quant a l’adhesió a la vaga, desmentim rotundament les dades oficials facilitades per la Generalitat de Catalunya, ja que no corresponen a la realitat ni amb les dades de què disposa aquest sindicat, obtingudes a través de les diferents delegades i seccions sindicals, a més del sistema de recollida d’informació propi que tenim habilitat.

Les dades d’adhesió a la vaga, tenint en compte que els serveis mínims que s’han aplicat han estat de quasi un 90% als hospitals i del 25% a l’atenció primària:

Seguiment hospitalari: 13%

Seguiment atenció primària: 65%

Seguiment ASSIR: 90%

*ASSIR: centres d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva. Les professionals que hi treballen son llevadores.

Infermeres de Catalunya valorem el seguiment de les infermeres a la vaga com a exemplar i massiu (donades les circumstàncies d’uns mínims tan alts) i seguirem amb les mobilitzacions i les protestes durant la vaga indefinida fins que el conseller de Salut s’avingui a iniciar un diàleg amb les persones representants d’aquest sindicat.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!