agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya inicia accions el proper 1 de desembre: ni hores extres ni doblar torns
Publicat el 21 de novembre de 2022

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, de la que Infermeres de Catalunya forma part, va publicar una declaraciĆ³ conjunta per als membres del Govern de la Generalitat de Catalunya on es demanava que s’apliquĆ©s la mociĆ³ aprovada el 28 d’abril al Ple de Parlament en relaciĆ³ amb la millora de les condicions laborals del personal sanitari del nostre sistema sanitari pĆŗblic.

DesprĆ©s de donar el plaƧ de 3 mesos i no haver obtingut cap resposta per part de lā€™administraciĆ³ de la Generalitat de Catalunya (mĆ©s que el compromĆ­s de l’exconseller de Salut a reunir-se amb la Mesa, fet que no va poder ser al canviar de conseller) s’ha decidit iniciar accions el proper 1 de desembre convocant a totes les treballadores i treballadors de la sanitat pĆŗblica catalana a no fer hores extres ni doblar torns entre els dies 1 i 7 de cada mes, de forma indefinida.

Amb la mĆ xima voluntat dā€™unitat dā€™acciĆ³ criden a lā€™adhesiĆ³ a aquestes accions a totes les treballadores i treballadors de la sanitat pĆŗblica catalana i demanem el suport i solidaritat de tota la ciutadania en defensa del nostre sistema sanitari pĆŗblic.

Punts aprovats

Les decisions que pren el Parlament sĆ³n la legĆ­tima representaciĆ³ del poble de Catalunya i, per tant, solĀ·licitem lā€™Ć­ntegre compliment dels punts aprovats:

  • Equiparar les condicions laborals i salarials de tot el personal sanitari del sistema pĆŗblic de salut amb independĆØncia del prestador pel qual treballen.
  • Establir unes rĆ tios professional-usuĆ ria que contemplin les realitats econ miques i socials dels territoris i que permetin una correcta assistĆØncia i redueixin lā€™actual cĆ rrega laboral.
  • Dotar dā€™estabilitat el personal sanitari, augmentant lā€™oferta pĆŗblica de places per posar fi als contractes temporals i eventuals, garantint una contractaciĆ³ estable i de qualitat.
  • Planificar la creaciĆ³ de mĆ©s professionals sanitaris atenent a les necessitats demogrĆ fiques actuals, la demanda assistencial real i lā€™increment de plantilles estructurals necessĆ ries per poder donar resposta a la necessitat de relleu del personal que es jubilarĆ  els pr xims anys.
  • Ampliar les places de formaciĆ³ especialitzada MIR i IIR.
  • Proporcionar facilitats per tal que professionals de la medicina familiar i comunitĆ ria vulguin exercir a les zones rurals.
  • Destinar el 25% del pressupost de Salut a lā€™AtenciĆ³ PrimĆ ria.
  • Eliminar les tasques burocrĆ tiques.

Llegeix aquĆ­ la declaraciĆ³ conjunta que es va enviar al Govern

Descarrega el document amb la convocatĆ²ria de mobilitzacions

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!