Getting your Trinity Audio player ready...
|
El divendres, 1 de marƧ, membres del Consell Executiu dāInfermeres de Catalunya ens hem reunit al ColĀ·legi dāInfermeres i Infermers de Barcelona amb la Presidenta, Paola Galbany, i membres de la Junta directiva dāaquest. TambĆ© hi era present la Degana del Consell de ColĀ·legis dāInfermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC).
Hem pogut posar sobre la taula les demandes orientades en la millora de les condicions professionals i laborals de les infermeres catalanes. Hem pogut parlar sobre temes que ens preocupen profundament com són la Gestió Infermera de la Demanda (GID) i les propostes dāIncapacitats Temporals (IT). Com ja sabĆem, va quedar palĆØs que tenim punts de vista diferents, però compartim el mateix objectiu a aconseguir, un reconeixement de les competĆØncies i dāun marc legal que ho avali.
Des del COIB i el CCIIC es defensa lāassumpció de tasques com les propostes dāIT per demostrar a les administracions que som capaces de dur-les a terme i aixĆ, amb el temps i amb dades que ho demostrin, promoure el canvi normatiu que es necessita. Per altra banda, Infermeres de Catalunya ens posicionem en treballar per poder desenvolupar el marc normatiu que es necessita de manera precoƧ, ja que fa anys que reclamem aquest canvi i, per tant, pugui acompanyar el desenvolupament de les noves competĆØncies.
Al contrari del que defensa el COIB i el CCIIC, Infermeres de Catalunya creiem que cal forƧar aquest canvi normatiu deixant dāexercir funcions que no tenim regulades actualment. Creiem que si les continuen assumint, els dirigents no tindran cap motiu ni pressa per dur a terme aquest reconeixement ni el canvi normatiu necessari.
Coincidim amb la necessitat de dotar a les infermeres del reconeixement legal i professional que necessitem per exercir de forma autònoma aquestes competĆØncies. I tambĆ© veiem la necessitat dāunir esforƧos en oferir un marc clar per a les infermeres i facilitar la tasca diĆ ria dāaquestes malgrat tenir punts de vista diferents.
TambĆ© hem posat ĆØmfasis amb la situació crĆtica de les especialitats, especialment les llevadores, que segons es preveu en els pròxims anys es jubilaran mĆ©s dāun 40% dāaquestes, sense previsió de com poder-les reposar. Seāns explica que des del CCIIC sāhan fet gestions amb les unitats docents corresponents i lāAssociació Catalana de Llevadores per treballar amb aquesta situació.
Durant la reunió ens hem posicionat en contra de la circular enviada pel CCIIC en relació a les propostes de baixes temporals (IT) per part de les infermeres.
Primer, per estar disconformes en les afirmacions que conté sobre la forma de procedir en la proposta de les baixes, induïnt a les infermeres a fer-la i que el metge sigui qui validi la baixa sense ni tan sols fer la valoració mèdica legalment exigible.
I segon, i mĆ©s important, per coaccionar les infermeres i els infermeres d’atenció primĆ ria a dur a terme les propostes de baixa sota amenaƧa d’obertura d’expedient disciplinari per part de les Direccions. En cap cas, les infermeres esperem d’un colĀ·legi que actuĆÆ com un organ repressor sinó que hauria de ser garant de la defensa de les seves colĀ·legiades i els seus drets.
Cal recordar que aquesta circular Ć©s la resposta que ha enviat el CCIIC al posicionament i anĆ lisi jurĆdica publicat per Infermeres de Catalunya.