Enviem una carta amb reivindicacions per millorar la situació dels professionals de la salut abans de convocar una vaga indefinida a la sanitat pública
Publicat el 23 d'octubre de 2020

Infermeres de Catalunya hem enviat una carta que inclou reivindicacions concretes de caràcter laboral, professional i social, que tenen la finalitat de millorar les condicions en les quals treballem actualment les infermeres i els professionals de la salut de Catalunya.

Aquesta carta exposa unes demandes perquè siguin ateses per part de l’administració abans de la convocatòria d’una VAGA GENERAL INDEFINIDA de totes i tots els professionals de la salut en l’àmbit de la sanitat pública de Catalunya.

Les infermeres i els professionals de la salut del sistema de salut de Catalunya estem esgotats. Durant la pandèmia, hem treballat i seguim treballant sota mínims, havent de tirar endavant un sistema ineficient que s’ha aprofitat de la bona voluntat i professionalitat de totes i tots els seus professionals. Infermeres, TCAEs, sanitaris, tècnics, psicòlegs, farmacèutics… totes ens hem acostumat a treballar sota una pressió assistencial inimaginable en altres països. Hem normalitzat la falta de personal a costa de la nostra salut i de renunciar als nostres drets com a treballadores i treballadors.

Les infermeres i els professionals de la salut de Catalunya ja ens hem cansat!

En una pandèmia, en la que molta de la responsabilitat de l’atenció a les persones recau sobre el nostre col·lectiu, sent un dels més exposats al virus i on la majoria de nosaltres hem hagut de renunciar a la nostra pròpia salut… aquests no ha estat suficient  perquè l’administració hagi tingut cap mena de reconeixement, més enllà de paraules buides i sense valor. Una pagueta de gratificació que ha deixat clar quins son els professionals que més importen a l’administració en estratificar la paga segons categoria professional.

Ja n’estem fartes! Ha arribat el moment de parar. De deixar clar que portem massa temps treballant en unes condicions pèssimes i sense haver obtingut cap mena de millora en els darrers anys.

Les demandes que reivindiquem tenen com a única finalitat, que les infermeres i els professionals de la salut de Catalunya puguem desenvolupar la nostra feina amb les millors condicions laborals, econòmiques, professionals i socials possibles, per poder treballar de forma òptima per prestar les cures i l’assistència que les ciutadanes i ciutadans de Catalunya es mereixen.

Llegeix la carta aquí.

 

 

Et pot interessar

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

S'han publicat els llistats provisionals de mèrits per a les categories d'infermeria i infermeria especialista en obstetrícia i ginecologia. Els llistats es poden consultar a la web: http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC2/ El termini per...

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Avui, 30 de desembre, el sindicat signant del II Acord, CATAC-CTS IAC, ha denunciat l'Acord de la Mesa de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut. També ho va fer UGT fa uns...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't