agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Circular del Servei Català de la Salut amb mesures retributives… un pegat per salvar la cobertura dels serveis, no per millorar les condicions de les infermeres!
Publicat el 21 de juliol de 2021

El Servei Català de la Salut envia una circular per la qual s’estableixen directrius entorn l’adopció de mesures excepcionals en matèria de règim de personal per fer front a la situació d’emergència sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19.

En aquesta, la nova Directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, dirigida a les gerències i direccions generals de les entitats vinculades al servei, indica una sèrie de mesures retributives amb la intenció de garantir la cobertura dels serveis amb metges i infermeres per fer front a la cinquena onada.

Aquestes mesures tenen efecte del 16 de juliol al 15 de setembre (ambdós inclosos) i indiquen que:

Cada hora de jornada complementària dels professionals sanitaris en centres hospitalaris, centres d’atenció primària i centres d’atenció intermèdia o sociosanitària integrats als territoris amb una greu afectació epidemiològica, que no estiguin programades abans del 16 de juliol i per fer front a les noves necessitats derivades de la COVID, es computaran com a dues hores de jornada complementària.

Al personal resident d’infermeria que hagi d’augmentar la seva jornada complementària en el mateix període, termes i condicions del punt anterior, li serà d’aplicació una conversió a efectes retributius equivalent a 1,33 hores per hora treballada de més respecte a la seva jornada ordinària i complementària habitual.

Infermeres de Catalunya donem la benvinguda a aquestes mesures que pretenen “recompensar” l’esforç que les infermeres estant fent per cobrir els diferents serveis i mantenir així l’atenció a la ciutadania.

Però al mateix temps aquesta mateixa mesura posa de manifest com les infermeres de Catalunya no estan percebent una remuneració digne per la feina que fan. El Departament de Salut i totes les entitats proveïdores saben que els sous de les infermeres estan molt per sota de la resta de comunitats i, evidentment, molt per sota de la resta de països de la Unió Europea, tenint en compte l’alt grau de coneixements i competències de les infermeres que treballen a Catalunya.

Reclamem al Departament de Salut, concretament al seu conseller, el Dr. Josep Maria Argimón, i a la Directora General de Professionals de la Salut, la Dra. Montserrat Gea, que adoptin les mesures necessàries per millorar les condicions econòmiques i laborals de les infermeres i infermers de Catalunya. Coneixen els problemes i tenen la solució a les seves mans. Ho podem dir més alt, però no més clar.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!