agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Demandem al SEM per vulneració del dret fonamental de vaga en decretar uns serveis mínims del 100%
Publicat el 12 de març de 2021

Com ja hem anat anunciant en diverses ocasions, Infermeres de Catalunya sempre hem defensat la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga. Inclús en un sistema d’urgències i emergències, ja que de facto, elimina un dret fonamental: el dret a vaga. 

Concretament ahir, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va informar per e-mail a les seves treballadores i treballadors convocats a vaga (que té inici el pròxim 15 de març) que decretava uns serveis mínims del 100%. 

Prèviament a això, i amb motiu de la vaga convocada el 10 de març per la Mesa Sindical de Sanitat, el SEM no va decretar els serveis mínims. Tampoc va fer publicitat de la vaga del 10 de març ni tampoc va decretar serveis mínims a la vaga convocada el 8 de març pel Dia Internacional de la Dona. 

Amb aquesta actitud, creiem que el SEM vulnera greument, i de forma continuada, el dret fonamental a vaga de les treballadores i treballadors. Tant per no decretar serveis mínims, com per decretar-los amb el 100% del personal, i fer-ho sense negociar prèviament amb el Comitè de Vaga (fet al qual està obligat). 

A causa d’aquesta vulneració continuada del dret fonamental a vaga, Infermeres de Catalunya hem interposat demanda avui davant la Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ).

Són diverses les sentències fermes del Tribunal Suprem que ratifiquen sentències del TSJ de Catalunya en les que ja dictaminen la il·legalitat de decretar uns serveis mínims del 100% davant una convocatòria de vaga. Inclús en serveis bàsics per a la ciutadania. 

Esperem poder aturar aquesta actitud antisindical i abusiva per part del SEM i per part d’altres institucions públiques i privades.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!