agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-smt2-live-help

Portal de Suport

m

Portal de Tràmits

agsdix-smt2-person-outline

Àrea d'Afiliada

Demanem a la Presidenta del COIB, Paola Galbany, que rectifiqui les seves declaracions sobre l’Atenció Primària
Publicat el 23 de febrer de 2022

Des de la Sectorial d’Atenció Primària d’Infermeres de Catalunya hem enviat una carta a la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Paola Galbany, per expressar el malestar que han provocat les seves declaracions sobre l’Atenció Primària a l’entrevista al diari VilaWeb el passat 16 de febrer.

En aquesta se li preguntava per la fuga de professionals i Paola Galbany va fer esment al canvi de lloc de treball de companyes que han deixat l’UCI per anar a la Primària, assenyalant-ho com un lloc de treball sense tanta càrrega ni estrès professional i amb millor horari laboral i de conciliació familiar.

A la carta enviada, li expliquem com, precisament la Primària, ha jugat -i està jugant- un paper cabdal en la crisi pandèmica, el que està suposant un estrès per a les infermeres i els infermers, a més de les autocobertures dels descansos del personal, la cobertura de les baixes de les companyes i les hores extres -mal pagades- que ens veiem obligades a fer per donar sortida a les necessitats assistencials de la població. Sense esmentar la combinació dels nostres horaris amb les jornades d’atenció continuada, que moltes vegades no ens garanteixen un descans adequat per continuar realitzant la jornada habitual.

La situació actual, inclús, ens ha obligat a posar a disposició de les nostres empreses els nostres propis mitjans per poder realitzar l’atenció domiciliària, com és el cas d’haver d’utilitzar els nostres vehicles privats per fer els domicilis i fer de xofers d’altres professionals.

Així doncs, el que la presidenta del COIB diu a l’entrevista no reflecteix en absolut la nostra realitat, ens al contrari, mostra com la presidenta d’un dels nostres col·legis professionals desconeix les tasques i les càrregues de feina actuals de les infermeres que treballem a l’Atenció Primària a Catalunya.

Creiem que Catalunya té unes professionals d’infermeria d’Atenció Primària de deu, que ho han donat tot i ho segueixen donant per poder tirar endavant aquesta pandèmia i no es mereixen aquesta falta de respecte. Per això li demanem que rectifiqui públicament al mateix mitjà on va fer aquesta entrevista que tan mal parada ha deixat a les infermeres del nostre àmbit.

Et pot interessar

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Segons l’ORDRE EMT/111/2023, de 9 de maig, per la qual s’estableixen les instruccions necessàries per a la participació dels treballadors i treballadores en les eleccions locals i al Consell General d’Aran del dia 28 de maig de 2023, aquests són els permisos...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't