agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Demanem que es posposin les eleccions del 14F pel bé de la salut de les persones i del sistema sanitari
Publicat el 26 de gener de 2021

Infermeres de Catalunya fa una crida a la responsabilitat al TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), a tots els grups Parlamentaris, al Govern de Catalunya i al Gobierno de España perquè destinin tots els seus esforços (i sentit comú) a posposar les properes eleccions del 14F, pel bé de la salut de les persones i en defensa dels centres i serveis de salut de Catalunya davant la dramàtica situació que s’està vivint en aquests moments, atenint-nos a l’estat actual de la pandèmia provocada pel virus SARS-CoV-2. 

Entenem que aquest despropòsit de mantenir aquesta cita electoral vulnera el dret a la salut de tots els individus i posa en perill innecessàriament milers de vides, tant pels efectes directes dels contagis que es poden produir per anar a exercir el dret a vot, com pel fet de ser interventors, vocals o presidents de les meses electorals i els seus familiars, així com pels efectes col·laterals indirectes que pot tenir sobre la capacitat assistencial dels serveis de salut. 

Creiem que el dret a vot no pot estar per damunt del dret a la vida, i més quan aquest dret es pot exercir en moments futurs en què la pandèmia estigui més controlada. 

És un sense sentit demanar als ciutadans i ciutadanes la limitació dels seus drets fonamentals -com el dret a la llibertat de moviment i el dret de reunió- des de fa ja 1 any pel bé comú de la societat i la protecció del Sistema de Salut, mentre que per motius partidistes i polítics se’ls exposa innecessàriament al risc de contagiar-se. Amb fets com aquests es perd tota la credibilitat institucional quan se’ns demana corresponsabilitat ciutadana: Distancia-Mans-Mascareta-Ventilació.

En tot cas, i en la probable previsió de què les nostres peticions siguin desoïdes, demanem que com a mínim:

  • els centres electorals estiguin instal·lats a l’aire lliure amb cobertes i condicionament de la temperatura per als que es veuen obligats a estar presents i exposats tantes hores.  
  • es proporcioni EPIs als membres de les meses i altre personal, que hagi d’estar en contacte amb els electors i fer-los una formació real i exhaustiva sobre l’ús correcte dels equips EPI així com de les mesures de seguretat que han de mantenir durant tota la jornada electoral..
  • hi hagi un control rigorós en l’accés als punts de votació per evitar aglomeracions i el manteniment de les distàncies a la zona de votació, en l’accés als punts de votació per evitar aglomeracions i el manteniment de les distàncies a la zona de votació.
  • es tingui en compte a les persones més vulnerables per evitar que hagin de fer llargues estones de cua per votar i puguin accedir de forma preferent al centre de votació.
  • les persones contagiades de COVID-19 tinguin una franja de votació suficient al final de la jornada, evitant en tot cas el contacte amb votants no contagiats amb un circuit diferent d’entrada i sortida, si fos escaient. 
  • es compti amb les infermeres per aportar el seu coneixement en l’elaboració dels protocols i materials de seguretat sanitària durant aquestes eleccions.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!