agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Demanem que la propera consellera sigui infermera
Publicat el 8 de febrer de 2021

Infermeres de Catalunya demanem als partits catalanistes que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya el proper 14 de febrer que, per primera vegada en la història de la democràcia catalana, anomenin a una infermera com a Consellera de Salut. 

Des del primer conseller de Salut -l’any 1931- fins a l’actualitat, hi ha hagut 24 conselleres i consellers. Aquest càrrec ha estat ocupat per advocats, filòsofs, sindicalistes, mestres, diversos metges i, fins i tot, un periodista i un dramaturg. Però mai una infermera ha estat al capdavant del Departament de Salut. 

Creiem fermament que ja va sent hora que els nostres polítics apostin per les infermeres i la nostra capacitat per liderar i gestionar el sistema de salut. 

Les infermeres demostrem diàriament la nostra capacitat gestora a tots els àmbits. La competència gestora és pròpia de les infermeres, fet pel qual moltes ens formem en macro gestió (igual que ho fan altres professionals) aportant, a més, la mirada integradora de tots els professionals del sistema de salut que tenim les infermeres i els infermers. 

Altres països ja han fet aquest pas. Recentment, el nou president dels Estats Units ha anomenat la infermera d’Atenció Primària, Susan Orsega, Directora General de Salut Pública. El càrrec més alt en l’àmbit de la salut a EEUU.  

La història s’ha encarregat, per diversos motius, de posar un sostre de vidre a les infermeres. Un sostre que hem anat trencant a cada pas que fem i a cada nou repte que assumim. Les infermeres som professionals amb grans coneixements de salut, del sistema sanitari i de tots els agents implicats en aquest. Per això, demanem a la nova Presidenta o nou President de Catalunya, que faci un pas endavant i aposti per la nostra professió i anomeni una infermera o un infermer com a màxim responsable del sistema de salut a Catalunya. Serà capaç de trencar aquest sostre de vidre, també al seu pensament polític? 

També demanem a les infermeres i als infermers, que valorin el destí del seu vot. Ara, més que mai, cal donar suport a una candidatura catalanista que aposti per la nostra professió, i cregui fermament en les nostres capacitats com a professionals de la salut amb el compromís d’anomenar la primera infermera consellera de Salut de Catalunya. 

#consellerainfermera

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!