agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat
Publicat el 30 de desembre de 2021

Avui, 30 de desembre, el sindicat signant del II Acord, CATAC-CTS IAC, ha denunciat l’Acord de la Mesa de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l’Institut Català de la Salut. També ho va fer UGT fa uns dies, de manera que ara començarà la negociació del III Acord que regula les retribucions i algunes de les condicions laborals del personal que treballa a l’Institut Català de la Salut.

El II Acord es va signar l’any 2006 i ha estat prorrogat, segons expliquen, per no donar-se les circumstàncies adequades per poder negociar unes millores cada cop més necessàries i per por a un retrocés en les condicions de l’acord. La COVID també va fer endarrerir la denúncia, però ja ha arribat el moment de què els aplaudiments i els reconeixements públics dels dirigents es transcriguin en un nou Acord que millori les condicions laborals i professionals del personal de l’ICS.

Esperem que aquest nou acord millori substancialment algunes de les reivindicacions del col·lectiu de treballadores i treballadors com una reducció de la jornada laboral, revertir la retallada del 5% i la congelació salarial, pagament de la carrera professional sense l’any de carència…

Durant aquests anys el personal de l’ICS ha anat perdent poder adquisitiu al mateix temps que ha vist incrementades les càrregues de treball, tant per la pandèmia com per la mala gestió, les retallades del Govern i el no compliment dels drets establerts en els acords.

Des d’Infermeres de Catalunya agraïm als sindicats CATAC i UGT que hagin denunciat l’acord i esperem una negociació transparent en la qual comptin amb les reivindicacions de les treballadores i treballadors de l’ICS, aconseguint un nou acord que sigui referent per la resta de les entitats de salut de Catalunya.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!