Denunciem coaccions i pressions a infermeres per part de càrrecs directius d’alguns centres de Barcelona
Publicat el 30 de juny de 2020

Infermeres i infermers de diferents hospitals de la demarcació de Barcelona i d’algun centre d’Atenció Primària han informat aquest sindicat que han rebut coaccions i pressions per part de supervisores, i altres membres de l’estructura orgànica de la institució, durant la seva jornada laboral.

Aquests fets han succeït quan les professionals han començat accions per autorganitzar-se i crear seccions sindicals al centre de treball o quan han lluït material corporatiu d’Infermeres de Catalunya públicament.

Considerem aquestes actituds una greu vulneració de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) i per aquest motiu hem procedit a enviar requeriments certificats als gerents d’aquests centres per informar dels fets i demanar-los que siguin extremadament curosos amb la supervisió al respecte a la llibertat sindical i que informin les persones responsables de la seva organització a desistir d’aquestes actituds. En cas que aquestes continuessin, emprendrem accions legals contra els centres per vulneració del dret bàsic a la llibertat sindical de les infermeres i infermers que hi treballen.

També hem tingut coneixement que, en alguns dels casos, aquestes coaccions han estat fetes en connivència d’alguns sindicats. Fets que considerem especialment greus.

Sabem que la irrupció d’Infermeres de Catalunya ha suposat una sorpresa per alguns sindicats i algunes direccions, però volem deixar clar que hem vingut per quedar-nos i treballar, de forma lliure, independent i sense pressions de cap mena, pels drets laborals, socials i professionals de les infermeres i infermers de Catalunya i ningú podrà impedir que duguem a terme la nostra missió.

 

 

Et pot interessar

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem, hem convocat a tots i totes les treballadores de la sanitat de Catalunya a una VAGA SECTORIAL el...

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Accedeix al Servei d'Atenció Integral per conèixer les respostes als dubtes més habituals sobre els teus drets laborals durant les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer. El SAI és un sistema obert per a tothom i et permet accedir a una base de...

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X