Denunciem coaccions i pressions a infermeres per part de càrrecs directius d’alguns centres de Barcelona
Publicat el 30 de juny de 2020

Infermeres i infermers de diferents hospitals de la demarcació de Barcelona i d’algun centre d’Atenció Primària han informat aquest sindicat que han rebut coaccions i pressions per part de supervisores, i altres membres de l’estructura orgànica de la institució, durant la seva jornada laboral.

Aquests fets han succeït quan les professionals han començat accions per autorganitzar-se i crear seccions sindicals al centre de treball o quan han lluït material corporatiu d’Infermeres de Catalunya públicament.

Considerem aquestes actituds una greu vulneració de la Llei Orgànica de Llibertat Sindical (LOLS) i per aquest motiu hem procedit a enviar requeriments certificats als gerents d’aquests centres per informar dels fets i demanar-los que siguin extremadament curosos amb la supervisió al respecte a la llibertat sindical i que informin les persones responsables de la seva organització a desistir d’aquestes actituds. En cas que aquestes continuessin, emprendrem accions legals contra els centres per vulneració del dret bàsic a la llibertat sindical de les infermeres i infermers que hi treballen.

També hem tingut coneixement que, en alguns dels casos, aquestes coaccions han estat fetes en connivència d’alguns sindicats. Fets que considerem especialment greus.

Sabem que la irrupció d’Infermeres de Catalunya ha suposat una sorpresa per alguns sindicats i algunes direccions, però volem deixar clar que hem vingut per quedar-nos i treballar, de forma lliure, independent i sense pressions de cap mena, pels drets laborals, socials i professionals de les infermeres i infermers de Catalunya i ningú podrà impedir que duguem a terme la nostra missió.

 

 

Et pot interessar

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

Publicació del llistat provisional de mèrits torn lliure DSI 2018

S'han publicat els llistats provisionals de mèrits per a les categories d'infermeria i infermeria especialista en obstetrícia i ginecologia. Els llistats es poden consultar a la web: http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/tipusConvocatoria/TC2/ El termini per...

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Denunciat el II Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat

Avui, 30 de desembre, el sindicat signant del II Acord, CATAC-CTS IAC, ha denunciat l'Acord de la Mesa de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut. També ho va fer UGT fa uns...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't