agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha mantingut una reunió institucional amb el sindicat Infermeres de Catalunya en què s’han pogut posar sobre la taula les principals reclamacions de les infermeres
Publicat el 4 de gener de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

Avui, 4 de gener, representants del sindicat Infermeres de Catalunya hem estat convocades a una reunió institucional amb el conseller de Salut. També hi han estat presents la Directora de Cures i el Sotsdirector del CatSalut.

Durant la reunió, el conseller ha exposat que s’està treballant en un pla de transformació del sistema sanitari, que compta amb una reorganització dels diferents rols professionals en què es contempla el paper fonamental de les infermeres i llevadores.

El Departament de Salut ha manifestat conèixer plenament les reivindicacions d’aquesta vaga i ha confirmat que aquesta transformació ja inclou moltes d’aquestes reivindicacions. Així mateix, ha confirmat la necessitat immediata de resoldre algunes de les problemàtiques actuals com l’ús del vehicle personal en els desplaçaments a domicilis o la realització de propostes de baixes d’incapacitat temporal de treball (IT), entre altres.

Hem pogut constatar que la nostra principal reivindicació, el reconeixement de les infermeres com a professionals amb nivell A1, s’entenia com a punt final d’aquesta transformació del sistema de salut i de la reorganització dels professionals.

Infermeres de Catalunya tenim clar, i així ho hem fet saber, que aquest reconeixement de la categoria A1 és prioritari i fonamental en tots els seus àmbits, sobretot en l’econòmic, i aquest ha de ser el punt de partida de qualsevol transformació o assumpció de nous rols o competències. El conseller s’ha obert a estudiar-ho.

Els representants hem insistit que aquesta és una prioritat per les infermeres i l’hem instat a portar-ho en aquesta negociació de pressupostos al Parlament.

Tanmateix, ens ha ofert formar part d’una la taula tècnica que ha de treballar un pla de millora de la professió infermera al sistema de salut de Catalunya, en què també s’ha convidat els col·legis professionals i les societats científiques.

La sensació final d’aquesta reunió ha estat que, com sempre, el Govern té previst tota una reorganització i una transformació del sistema de salut de Catalunya, en què les infermeres serem una peça clau. Previsiblement, aquest nou sistema pivotarà sobre les infermeres, però al mateix preu de sempre i sense el reconeixement que per justícia ens mereixem.

Estem pendents d’una nova reunió de mediació amb els representants del CatSalut i de l’Institut Català de la Salut durant la primera quinzena de gener. En aquesta reunió esperem reprendre les negociacions i que aquestes recullin la bona intenció que ens ha manifestat el conseller de Salut per tal de donar sortida a aquest conflicte.

Donat que avui no hem tancat cap compromís ferm, la vaga i les mobilitzacions continuen fins a poder arribar a compromisos concrets.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!