agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

El conseller de Salut rebutja frontalment seure a pactar amb les infermeres de Catalunya
Publicat el 22 de desembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Ahir, 21 de desembre, vam estar convocades a una segona reunió a la seu del CatSalut amb l’objectiu de cercar solucions a l’actual situació de les infermeres de Catalunya. En aquesta estaven convocats el Sotsdirector del CatSalut i la directora de Cures.

Malauradament, no vam arribar a entrar a la reunió, ja que, a la porta, se’ns va advertir que la seva intenció mai ha estat (ni serà) arribar a un acord en què el Departament es faci seves les nostres reivindicacions.

Des del nostre sindicat ens resulta incomprensible que el conseller Balcells no hagi assistit a aquesta important reunió. Malgrat això, els membres del Comitè de Vaga vam decidir acudir, ja que per a nosaltres el més important són les infermeres i treballar per buscar solucions concretes.

En nom del conseller, ens van manifestar que no pactarien res amb els representants d’un sindicat minoritari. Al passadís, ens van informar que no podien reunir-se amb el Comitè de Vaga i ens van presentar la seva proposta.

Aquesta proposta consisteix en l’elaboració d’un manifest recolzat per col·legis professionals i societats científiques, en lloc d’acords vinculants. Infermeres de Catalunya ens oposem a la idea de crear un manifest per desconvocar la vaga, ja que, com s’ha evidenciat en ocasions anteriors, aquest tipus de documents no garanteix cap compromís per part del Govern.

L’experiència ens ha ensenyat que poc podem confiar quan no hi ha acords concrets ni vinculants. Davant la negativa dels representants del CatSalut a negociar millores per a les infermeres, aquest sindicat no aixeca la vaga indefinida i la continuarem durant totes les festes de Nadal.

Ens ha quedat clar que:

  • El seu menysteniment arriba a límits mai sospitats a les portes de les festes de Nadal, amb un augment de la pressió assistencial i quan les infermeres haurem d’encarar l’increment dels casos de COVID-19 i Grip A.
  • No tenen present que aquesta mobilització no neix d’un sindicat sinó que és la veu de la majoria de les infermeres del país.
  • No són conscients que les infermeres del sistema públic de salut de Catalunya hem arribat al límit de la nostra paciència i hem decidit que ja no ens deixarem trepitjar més.

És possible que una vaga indefinida, en què 8000 infermeres hem sortit al carrer demanant que ens escoltin per canviar una situació insostenible, no sigui suficient per al conseller i el seu Govern.

És possible que fins que el sistema col·lapsi pel fet que les infermeres ens limitem a fer d’infermeres i res més, no s’adonin que sense infermeres, ben cuidades, no hi ha sanitat.

Volem recordar al conseller Balcells les regles del joc: desconvoca la vaga qui l’ha convocada. Aquest sindicat no contribuirà a legitimar les accions del conseller amb manifestos, diagnòstics de situació ni meses no vinculants. Prou de falses promeses.

El diagnòstic de la situació ja està més que fet, el que falta és la voluntat política, per part de la Conselleria de Salut, per implementar millores en les condicions laborals, professionals i socials de les infermeres.

La no reunió d’ahir ha estat la darrera mostra de menyspreu i falta de respecte del nostre conseller de Salut, Manel Balcells i qui el representa, cap a la ciutadania i les infermeres i els infermers que treballem a Catalunya.

Les infermeres no ens mereixem aquest tracte. Les infermeres no ens mereixem aquesta negació a arribar a acords que beneficiïn la ciutadania i les infermeres. Les professionals i la ciutadania no ens mereixem un conseller i assessors que han trencat l’harmonia dels equips de salut i anteposen els seus pactes a garantir un model de salut modern, multidisciplinari i centrat en la persona.

Segons les mateixes paraules del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, el nostre govern vol unes professionals «abnegades», vol que continuem sacrificant-nos. Sembla que no ho hàgim fet prou i encara ens volen més humiliades i menyspreades.

Ha arribat el moment de demostrar la força que tenim totes les infermeres unides. Ha arribat el moment de continuar amb una vaga indefinida i fer evident la situació en què es troba el sistema, ja que sense infermeres, la sanitat s’atura.

Continuarem amb força i mantindrem les mesures de pressió fent d’infermeres i no de secretàries de ningú. Les infermeres no doblarem torns aquestes festes i seguirem mobilitzant-nos perquè la ciutadania sàpiga que ja no podem més.

Des d’Infermeres de Catalunya lamentem les conseqüències que pugui tenir per a la població continuar una vaga durant les festes de Nadal. Els serveis mínims decretats no s’estan cobrint per la manca d’infermeres del nostre sistema de salut, posant en evidència la nostra precarietat, ja que treballem sempre sota mínims.

Lamentem que el conseller i aquest Govern s’enroqui en mantenir una posició d’orgull i menyspreu cap a les infermeres en lloc de seure per pactar i així garantir que la població pugui ser atesa per la seva infermera.

La responsabilitat està en mans del Govern i esperem que demostrin el seu compromís amb el benestar de la salut de la població catalana i les infermeres.

Seguim amb les nostres reivindicacions! La vaga continua!

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!