agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) impedeix a les seves infermeres respondre a la crida del Departament de Salut per als nous espais hospitalaris 
Publicat el 10 d'abril de 2020

Moltes infermeres del SEM han respost a la crida feta pel Departament de Salut per anar a prestar servei als hotels Salut i als nous espais hospitalaris creats arran de la pandèmia. 

La majoria d’aquesteson personal fix i amb àmplia experiència en l’assistència al pacient crític i a les emergències prehospitalàries. Pel que ha pogut saber Infermeres de Catalunya, la Direcció està denegant que les infermeres i infermers del SEM vagin a cobrir aquests llocs al·legant que necessita que els professionals estiguin disponibles per cobrir possibles necessitats del mateix SEM. 

Això ha creat un malestar entre les facultatives, ja que el SEM no té un contracte d’exclusivitat amb els seus professionals assistencials ni tampoc els està oferint la possibilitat d’ampliar la seva jornada cobrint torns addicionals. 

 

El personal fix del SEM tampoc és cridat per treballar a les noves unitats que s’han creat per donar resposta a l’augment de la demanda per la COVID-19 

Tan bon punt com va començar la pandèmia, el SEM va redimensionar els seus recursos assistencials per poder donar resposta a l’augment de la demanda assistencial que s’estava generant. Les infermeres es van posar a disposició de la Direcció renunciant a festius, reduccions, permisos per tal de poder donar el 100% de la seva disponibilitat. 

A més, en previsió de poder ser requerides per cobrir molts torns, moltes professionals van decidir aïllar-se voluntàriament de la seva família. 

Segons ha pogut saber Infermeres de Catalunya, la Direcció ha optat per no adjudicar les guàrdies addicionals al personal fix i contractar a personal suplent i de nova incorporació (moltes vegades amb contractes de dia a dia) per cobrir els nous torns. El motiu és molt clar: surt molt més econòmic pagar la guàrdia a un suplent que al personal fix del servei. 

Des d’Infermeres de Catalunya demanem a la Direcció del SEM que no posi impediments a les infermeres que voluntàriament (i amb tot el seu dret), vulguin respondre a la crida del Departament de Salut i puguin anar a col·laborar amb els nous espais assistencials.

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!