agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Ens adherim a la campanya “Signa per la sanitat pública” que ha iniciat Metges de Catalunya per demanar mesures que millorin la situació del sistema de salut de Catalunya i la dels professionals que hi treballen.
Publicat el 12 d'agost de 2022

El passat mes de juny, el sindicat Metges de Catalunya va iniciar una campanya per a la recollida de signatures entre la població catalana amb l’objectiu que la ciutadania s’impliqui en la reclamació de més finançament i personal per al sistema sanitari públic.

Amb el lema “Dels aplaudiments a les signatures: Implica’t per la sanitat pública!”, el sindicat mèdic presenta un decàleg de mesures per “recuperar i millorar la sanitat” i “dir als polítics que la salut és el primer”.

Infermeres de Catalunya s’ha adherit a aquesta campanya entenent que el decàleg de mesures que es reclamen son transversals per a totes i tots els professionals de la sanitat i demana “exigir als responsables polítics que prioritzin la sanitat, que la financin més i millor, que contractin més professionals i que treballin amb millors condicions”.

Com hem fet altres vegades, fugim de personalismes i medalles, estant al costat de qualsevol organització que vulgui defensar el nostre sistema de salut i de totes les persones que hi treballem. En aquest cas, donem tot el nostre suport a aquesta campanya que demana millorar el sistema de salut exigint millores que afecten a totes les categories professionals.

Aques és el decàleg de mesures:

  1. Demano que s’acabin les retallades i que la sanitat pública rebi els recursos econòmics i humans necessaris per recuperar-se de la pandèmia.
  2. Demano que es contracti més personal mèdic i sanitari per reduir així les llistes d’espera i rebre una atenció de més qualitat.
  3. Demano que es millorin les condicions laborals i retributives dels professionals perquè treballin amb més confort i seguretat, i no vulguin marxar a un altre territori.
  4. Demano que les mesures transformadores que necessita el sistema sanitari comptin amb l’aval dels professionals i de la ciutadania.
  5. Demano que l’atenció primària sigui reconeguda i estigui molt millor dotada de recursos i personal perquè és el pilar bàsic del sistema.
  6. Demano que la sanitat pública torni a ser accessible, amb facilitats per concertar visites i temps d’espera raonables.
  7. Demano que la relació dels pacients amb el sistema i els professionals tingui en compte la bretxa generacional, els diferents nivells d’alfabetització digital i les desigualtats socials.
  8. Demano que els professionals es puguin seguir formant per actualitzar els seus coneixements i oferir una assistència basada en la innovació i les últimes evidències científiques.  
  9. Demano que el pressupost sanitari quedi blindat perquè en el futur no hi hagi més retallades.
  10. Demano que la sanitat pública universal, transparent, gratuïta, equitativa i de qualitat sigui la prioritat de tots els mandataris públics.

A través del web signasanitat.cat, l’organització demana als ciutadans el seu suport després que les retallades i la pandèmia hagin deixat el sistema “malmès, amb recursos insuficients, amb plantilles escasses, amb llistes d’espera elevades i amb una atenció primària molt debilitada”.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!