agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Ens reunim amb la Direcció del CatSalut i la Direcció de l’ICS per fer-los arribar les reivindicacions de la vaga així com manifestar la petició de treballar-les amb el Conseller de Salut
Publicat el 18 de desembre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Avui, dilluns 18 de desembre, membres del Consell Executiu d’Infermeres de Catalunya ens hem reunit amb la Directora de Cures del CatSalut, el Cap de l’àrea laboral del CatSalut, el Gerent de l’ICS i el Cap de l’àrea de Desenvolupament i Gestió del Talent de l’ICS, per tal d’exposar-los i explicar-los les reivindicacions de la vaga d’infermeres.

Agraïm aquesta invitació per part dels Directius del CatSalut i de l’ICS, però insistim amb la necessitat de poder treballar aquestes millores amb el conseller de Salut, Hble. Sr. Balcells.

En cap cas aquesta trobada anava orientada a negociar ni ha arribar un pacte de desconvocatòria de la vaga ja que hem estat convidades per exposar les nostres demandes i no pas per negociar la situació de vaga indefinida en la qual ens trobem actualment. Tampoc tenim la intenció de modificar cap acord al que s’hagi arribat de forma legítima a través dels convenis col·lectius corresponents, però sí que el Departament de Salut es faci seves les reivindicacions i treballin per dur a terme les millores que reivindiquem en properes negociacions de conveni o, si s’escau, pactar accions que, en tot cas, millorin el que està pactat en aquests convenis.

La reunió ha estat productiva i hem pogut exposar els motius del cansament de les infermeres i infermers del sistema públic de salut de Catalunya i el perquè hem dit prou i hem arribat a la situació de vaga indefinida.

Durant tota la reunió s’han exposat els diferents punts de vista, han explicat la dificultat amb la que s’han trobat en les darreres negociacions dels convenis (tant ICS com SISCAT) a nivell pressupostari i posaven de manifest el gran esforç econòmic que les “millores per a les infermeres” han suposat pel Departament de Salut.

Hem exposat el nostre punt de vista sobre això, posant de manifest que el reconeixement de les infermeres i les infermeres especialistes és del tot insuficient, a més de poder exposar molts dels altres punts de reivindicació (GIDA, ús del vehicle personal per treballar, estudis de càrregues de treball i ràtios, escreix, solapament, augment de les responsabilitats de les infermeres, etc.) que no depenen de terceres parts sinó que són competència exclusiva del nostre govern i que està a les seves mans revertir i millorar.

En tot moment hem deixat ben clar que les reivindicacions de la vaga així com les accions que estem duent a terme i seguirem duent a terme porten com a finalitat la milloria laboral, professional i social de totes les infermeres del sistema públic de Salut de Catalunya, el que inclou les infermeres de l’ICS i les de la sanitat concertada del SISCAT. Així ho han entès ells en tot moment, segons es han confirmat.

Han pres bona nota de totes les reivindicacions i els hem emplaçat a què ens convoquin a una propera reunió en què, a part de les Direccions que avui han estat a la reunió, acudeixi també el conseller de Salut, per poder treballar les reivindicacions i poder arribar a un pacte que pugui satisfer les necessitats de les infermeres.

Restem a l’espera d’aquest espai de diàleg de què ha fet menció Hble. Sr. Balcells per a poder aportar i construir millores per a les infermeres i infermers que treballem a Catalunya i poder desconvocar la vaga indefinida.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!