“Estem saturades, treballant en condicions penoses. Moltes ens hauríem d’agafar la baixa, però anem aguantant perquè ens trobem en plena pandèmia. Acabarem petant.” entrevista a La Xarxa Notícies
Publicat el 29 de gener de 2021

La vicepresidenta del sindicat Infermeres de Catalunya, Esther Rodríguez, ha explicat per què la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya ha engegat la campanya #estemfartes, amb la qual volem manifestar el malestar que patim els professionals de la salut a Catalunya. “Estem saturades, treballant en condicions penoses. Moltes ens hauríem d’agafar la baixa, però anem aguantant perquè ens trobem en plena pandèmia. Acabarem petant”, ha assegurat.

Rodríguez ha explicat que les infermeres estan doblant torns “perquè no hi ha prou infermeres a Catalunya per fer front a la situació”.

Pel que fa a la precarització del sector ha posat com a exemple que “hi ha gent que està sent contractada dia a dia, amb contractes diaris o setmanals”. A més, ha avisat d’algunes conseqüències de no dedicar a la sanitat els recursos que necessita en època de pandèmia: “D’aquí a uns anys es veuran les conseqüències de no estar tractant com cal malalties cròniques per haver-nos d’abocar a la crisi de la covid”.

Pots veure l’entrevista aquesta i altres entrevistes a InfermeresTV.

Et pot interessar

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

El personal d'infermeria ha fet 250.000 hores extra per la campanya de vacunació. L'ICS hi ha invertit 5 milions d'euros en pagar-les.  Hi ha infermeres que han participat en els punts massius de vacunació que encara no han cobrat alguns dels mesos. Per exemple, hi ha...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't