agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Exigim que les infermeres continuïn fent el seguiment dels pacients amb COVID-19 sense cap mena de “supervisió” mèdica
Publicat el 1 de juny de 2020

A la nova versió actualitzada del “Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en la fase de desconfinament, Indicadors de seguiment” publicat el passat 24/05/2020, a l’apartat 5 “Maneig dels casos, en el cas d’atenció primària” es comunica que “el seguiment i l’alta han de ser supervisats pel seu metge d’atenció primària.”

Des d’Infermeres de Catalunya exigim al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya una rectificació del procediment, donat que les infermres de Família i Comunitària, fan detecció, valoració i seguiment de les persones des del seu àmbit competencial.

Durant aquesta pandèmia causada pel coronavirus COVID-19, les infermeres han tingut un paper fonamental en la resolució de la crisi sanitària i en tot el procés de seguiment dels pacients afectats per la malaltia.

Tant és així, que en la majoria dels centres d’Atenció Primària el seguiment dels casos notificats i que no han requerit ingrés hospitalari, ha estat realitzat íntegrament per infermeres.

Per això considerem intolerable que en aquest procés de “desescalada” de la malaltia s’ignori i menystingui tota la feina realitzada per les infermeres.

El seguiment i alta de les persones afectades de COVID-19 es fa de forma multidisciplinar i fomentant el treball en equip des dels diferents àmbits competencials, en cap cas un professional ha de “supervisar” la feina feta per un altre professional de categoria diferent.

 

Llegeix aquí la carta enviada a la Consellera de Salut, Hble. Sra. Alba Vergés.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!