agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Finalment, la COVID-19 és considerada malaltia professional per als professionals de la salut
Publicat el 2 de febrer de 2021

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, 2 de febrer, que la COVID-19 sigui considerada malaltia professional per als professionals de la salut i els professionals de l’àmbit sociosanitari que l’hagin contret durant l’exercici laboral.

Des de l’inici de la pandèmia, nombrosos sindicats vam reclamar que la malaltia causada pel SARS-CoV-2 fos considerada accident laboral. Demanda que va ser escoltada a finals de maig amb un decret que ho reconeixia de forma temporal on es considerava una contingència professional derivada d’un accident de treball, fet que limitava la cobertura a un màxim de cinc anys des del dia en què el professional es contagiava.

Ara, aquest canvi en la classificació implica més protecció per als professionals, que podran continuar cobrant el 100% del sou quan estiguin de baixa, podran tenir accés a prestacions econòmiques com la incapacitat permanent, la de lesions permanents no invalidants o indemnitzacions en cas de mort, ja que el període de cobertura per part de la Seguretat Social, en cas de seqüeles o de malalties derivades de la COVID-19, contempla tota la vida del treballador.

Als professionals ja no els caldrà acreditar el contagi amb un comunicat d’accident laboral, ja que l’origen laboral de la malaltia ja està reconegut.

Es calcula que vora 120.000 professionals de la salut s’han contagiat de SARS-CoV-2 a tot el món.

Infermeres de Catalunya celebrem que el Govern de l’Estat hagi escoltat les demandes de les organitzacions sindicals i, finalment, hagi reconegut la COVID-19 com a malaltia professional per als professionals sanitaris i professionals de l’àmbit sociosanitari.

Demanem, però, que la retroactivitat no es limiti tan sols als casos a partir de l’1 d’agost, sinó que sigui efectiu per a qualsevol professional que s’hagi contagiat des de l’inici de la pandèmia.

Seguirem demanant, a més, que la resta de malalties contagioses també siguin considerades malalties professionals. Les infermeres i la resta de professionals de la salut estan exposades a molts altres patògens que provoquen diversitat de malalties, les quals també provoquen baixes laborals i problemes de salut als professionals.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!