agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Gran èxit de la primera vaga inclusiva de totes les treballadores i treballadors del sistema de salut i dels serveis assistencials de Catalunya
Publicat el 11 de març de 2021

Infermeres de Catalunya volem agrair l’alta participació en les més de 10 concentracions que hi han hagut durant el dia d’ahir arreu del país amb motiu de la Vaga de Sanitat i Serveis Assistencials, com a mostra de rebuig a les polítiques sanitàries de retallades en inversió, tant d’aquest govern com dels anteriors. 

La pèrdua de drets laborals, socials i professionals, juntament amb la limitació de recursos humans i materials,  han posat al límit el mateix sistema de salut, així com als serveis assistencials i en definitiva en risc als ciutadans.

Les concentracions de Via Laietana i Plaça Sant Jaume on s’han congregat més de 2000 persones, han estat tot un èxit alhora que una crida pública a la responsabilitat que els nostres polítics, govern i institucions tenen d’aquesta situació a la quual ens han fet arribar, i que la pandèmia per la COVID-19 ha deixat en evidència.

Volem denunciar que els serveis mínims establerts pel Departament de Treball, limiten dràsticament el dret fonamental a la vaga, així com demostra la situació de mínims en la que estem treballant cada dia, donat que aquests han estat quasi els màxims d’un dia normal i inclús en alguns centres  per sobre.

El seguiment de la jornada de vaga ha oscil·lat entre un 5% i un 10% depenent dels diferents centres i serveis. Cal tenir en compte que en els serveis essencials els serveis mínims han estat del 100% i en els serveis no essencials aquests han estat del 80%.

Algunes institucions i empreses, com el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), no ha comunicat als seus treballadors i treballadores els serveis mínims, generant desconeixement i confusió entre la plantilla i vulnerant així el seu dret fonamental a vaga. Altres ho han fet, hores abans d’iniciar el torn de nit i a requeriment de les pròpies treballadores.

Per molt que empreses, institucions, certs sindicats i alguns mitjans de comunicació hagin volgut silenciar-nos, les infermeres de Catalunya, juntament amb la resta de professionals del sistema sanitari i de serveis assistencials, hem aconseguit que la ciutadania i aquells que tenen responsabilitats dintre del govern, sàpiguen que n’estem fartes  i que continuarem lluitant per defensar els nostres drets que, en definitiva, són els drets dels ciutadans a una sanitat pública digna i a l’alçada del país que ens mereixem.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!