El 7 d’octubre, el Jutjat de lo Social núm. 21 de Barcelona ha donat la raó a les treballadores del CASAP que, a través de l’advocat del sindicat Infermeres de Catalunya, havien interposat demanda de conflicte col·lectiu contra l’empresa. La sentència estima de forma íntegra la demanda interposada i anula la decisió que l’empresa havia pres de forma unilateral.

El departament jurídic d’Infermeres de Catalunya ha portat la demanda interposada pels professionals del CASAP (Castelldefels Agents de Salut Atenció Primària) per incompliment de conveni al retirar, de forma unilateral, el complement de dispersió de la nòmina dels treballadors. 

El consorci gestiona els centres CAP Can Bou i el CUAP Castelldefels (ambdós centres a Castelldefels). 

El passat mes de juny del 2019, la Gerència del CASAP va decidir retirar el complement de 100€ mensuals en concepte de dispersió geogràfica de la nòmina dels treballadors, a l’entendre que al tenir dos cotxes d’empresa ja no havia d’abonar aquest complement. Decisió emmarcada en les mesures adoptades per la gerència per contenir el dèficit pressupostari. 

El Comitè d’Empresa del CASAP va advertir en diverses ocasions que la retirada del complement de forma unilateral no era correcte i demanava reunir-se per pactar les possibles opcions. La gerència no va voler parlar amb la representació social i va retirar el complement.

El departament jurídic d’Infermeres de Catalunya es mostra satisfet amb la sentència i queda a l’espera del compliment de la sentència per part de la Direcció del CASAP.

 

 

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X