Els treballadors del CASAP guanyen la demanda de conflicte col·lectiu amb el suport del sindicat
Publicat el 9 d'octubre de 2020

El 7 d’octubre, el Jutjat de lo Social núm. 21 de Barcelona ha donat la raó a les treballadores del CASAP que, a través de l’advocat del sindicat Infermeres de Catalunya, havien interposat demanda de conflicte col·lectiu contra l’empresa. La sentència estima de forma íntegra la demanda interposada i anula la decisió que l’empresa havia pres de forma unilateral.

El departament jurídic d’Infermeres de Catalunya ha portat la demanda interposada pels professionals del CASAP (Castelldefels Agents de Salut Atenció Primària) per incompliment de conveni al retirar, de forma unilateral, el complement de dispersió de la nòmina dels treballadors. 

El consorci gestiona els centres CAP Can Bou i el CUAP Castelldefels (ambdós centres a Castelldefels). 

El passat mes de juny del 2019, la Gerència del CASAP va decidir retirar el complement de 100€ mensuals en concepte de dispersió geogràfica de la nòmina dels treballadors, a l’entendre que al tenir dos cotxes d’empresa ja no havia d’abonar aquest complement. Decisió emmarcada en les mesures adoptades per la gerència per contenir el dèficit pressupostari. 

El Comitè d’Empresa del CASAP va advertir en diverses ocasions que la retirada del complement de forma unilateral no era correcte i demanava reunir-se per pactar les possibles opcions. La gerència no va voler parlar amb la representació social i va retirar el complement.

El departament jurídic d’Infermeres de Catalunya es mostra satisfet amb la sentència i queda a l’espera del compliment de la sentència per part de la Direcció del CASAP.

 

 

Et pot interessar

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

Com han viscut les infermeres la campanya de vacunació de la COVID-19?

El personal d'infermeria ha fet 250.000 hores extra per la campanya de vacunació. L'ICS hi ha invertit 5 milions d'euros en pagar-les.  Hi ha infermeres que han participat en els punts massius de vacunació que encara no han cobrat alguns dels mesos. Per exemple, hi ha...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't