Infermeres de Catalunya al SEM demana més control de la salut dels treballadors i la realització de proves PCR de forma periòdica
Publicat el 21 de juliol de 2020

La secció sindical ha enviat una carta al Gerent del SEM, Antoni Encinas, on també demana que se suspenguin les pràctiques de professionals provinents de màsters o formació MIR (Metge Intern Resident) o IIR (Infermera Interna Resident) i que els professionals que facin pràctiques per entrar a treballar, se’ls hi faci una prova PCR abans d’iniciar-les.

Aquesta petició es fa després que aquesta setmana diversos professionals del SEM hagin hagut de posar-se en aïllament en tenir contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu en COVID-19.

El dia 1 de juny, delegats del Comitè de Seguretat i Salut Laboral ja van demanar a la Direcció que es demanés a totes les persones que anaven a fer pràctiques portar una prova PCR amb resultat negatiu com a màxim de 48 hores abans.

Infermeres de Catalunya ja ha demanat en ocasions anteriors la realització de PCR  així com ha posat de manifest el mal funcionament del Servei de Prevenció de Riscos Laborals durant la pandèmia. Ara estem en fase de rebrot i es preveu que aviat, els professionals del SEM tornaran a assistir gran quantitat de casos de COVID-19, amb el que veiem perillosa l’actitud dels responsables del SEM en relació amb la prevenció, seguiment i control dels professionals.

Per aquest motiu, la secció sindical demana una sèrie de mesures:

  1. Que no es porti personal de pràctiques d’universitats, formació MIR/IIR o altres similars
  2. Que se li realitzi PCR/serologia al personal de pràctiques per entrar a treballar abans de començar les pràctiques i no inicïin aquestes sense tenir resultat negatiu.
  3. Que es realitzin controls de PCR i serologies periòdiques a les treballadores i treballadors del SEM preventivament de forma setmanal o quinzenal pel bé de la salut dels treballadors, les seves famílies i a la població que atenem.

També adverteix que Infermeres de Catalunya es reserva el dret de dur a terme quantes accions legals siguin necessàries per protegir la salut de les treballadores i treballadors del SEM, de les seves famílies i la de la població que atenen.

Llegeix la carta enviada al Gerent del SEM

 

 

Et pot interessar

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem, hem convocat a tots i totes les treballadores de la sanitat de Catalunya a una VAGA SECTORIAL el...

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Accedeix al Servei d'Atenció Integral per conèixer les respostes als dubtes més habituals sobre els teus drets laborals durant les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer. El SAI és un sistema obert per a tothom i et permet accedir a una base de...

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X