agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya celebrem la contractació de 500 infermeres per la campanya de vacunació de la COVID-19 i demanem contractacions dignes
Publicat el 15 de desembre de 2020

Aquest dilluns, 14 de desembre, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Catalunya necessitarà 500 infermeres per organitzar 25 equips presents a tot el territori per vacunar 500.000 persones durant el primer trimestre del 2021.

Ha informat que la campanya de vacunació durarà mesos i que començarà al gener tan aviat arribin les primeres dosis de la vacuna del SARS-CoV-2.

El mateix dilluns, els col·legis professionals han començat a rebre una carta enviada per Montserrat Gea, Directora General de Professionals de la Salut, demanant la col·laboració d’aquests en la recerca de les infermeres, motiu pel qual el Departament de Salut ha habilitat un formulari perquè infermeres i infermers s’apuntin, de forma voluntària, a formar part d’aquests equips.

Estem satisfetes que la primera mesura per poder realitzar la vacunació a la població sigui la de contractar infermeres, ja que aquesta tascar no és assumible per part de les professionals que actualment estan treballant en l’atenció primària degut a la gran sobrecàrrega de treball que tenen actualment.

Recordem que en aquest moment no hi ha atur en el sector i manquen moltes infermeres per cobrir les necessitats actuals. Per això creiem que serà difícil poder trobar aquestes 500 infermeres si no es donen unes condicions laborals dignes.

Tampoc s’ha parlat del tipus de contracte que s’oferirà (ni condicions laborals, ni duració del contracte, ni tipus de contracte). No tenim gaire bona experiència amb aquest tipus de crides i de com, després de respondre i treballar durament en plena pandèmia, les infermeres no han estat degudament compensades ni econòmicament ni professionalment.

Per això demanem que es realitzi una contractació amb condicions dignes per als nous professionals contractats i, en cas de recaure en professionals que ja estan treballant al sistema de salut, es compensi econòmicament i professionalment, reconeixent el sobreesforç realitzat per aquestes professionals.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!