Ahir, 3 de setembre, el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, va anunciar que si hi ha un nou confinament, les llars d’infants i les escoles restaran obertes per “garantir la guarda i custòdia” dels fills dels treballadors essencials. Hi podran anar, doncs, els fills del personal sanitari, forces i cossos de seguretat, transportistes, periodistes i treballadors dels mitjans de comunicació o personal de gasolineres, ports, aeroports i infraestructures ferroviàries, entre altres professions considerades essencials segons el decret publicat pel govern espanyol.

Com que en aquest decret el personal educatiu no era considerat essencial, el conseller ha explicat que, quan es doni el cas, caldrà decidir quins docents hauran d’anar al centre per fer-se càrrec de les nenes i nens.

Infermeres de Catalunya, durant el darrer confinament, ja va enviar una petició -amb data 16 de març- a la Conselleria d’Educació i a la Conselleria de Salut per tal que s’habilitessin aules amb funció d’escola bressol per aquests casos excepcionals.

Crèiem que d’aquesta manera es facilitaria l’organització de la vida familiar a totes aquelles professionals que estaven tenint cura de la salut de tota la comunitat i poder així seguir acudint al seu lloc de treball.

En aquell moment no vam rebre cap resposta per part de les conselleries ni del Govern, inclús altres entitats i organitzacions sindicals van criticar la nostra proposta, però avui celebrem que el Govern de la Generalitat de Catalunya hagi decidit aplicar aquesta mesura, que permetrà que les infermeres i la resta de professionals de la salut i treballadores essencials puguin acudir a treballar amb la seguretat que els seus fills i filles estan atesos a les escoles.

Demanem, però, que aquesta obertura dels centres educatius es faci amb total seguretat tant per a les nenes i nens com per al personal docent i de suport que hi haurà de treballar. I que s’asseguri el seguiment de la salut de les persones del centre per part de les infermeres de referència, essent el més idoni, la figura de la infermera escolar.

Infermeres de Catalunya, de nou, ens posem a disposició del Departament de Salut i el Govern de la Generalitat de Catalunya per treballar conjuntament en aquesta pandèmia pels drets laborals, socials i professionals de les infermeres i infermers del nostre país i de la ciutadania a la qual atenem.

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X