agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya convoquem a la vaga a totes les infermeres i infermers els dies 24, 25 i 26 de gener per reclamar millores laborals, professionals i socials
Publicat el 16 de gener de 2023

El passat mes de desembre, junt amb els altres sindicats que formen la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, vam convocar vaga pels dies 25 i 26 de gener per a tots els professionals de la salut.

Avui comuniquem que també ens adherim a la convocatòria de vaga promoguda per la Intersindical pels dies 24 i 25 de gener, en què també estan cridats a la vaga tots els treballadors de la salut.

Des d’Infermeres de Catalunya entenem que les infermeres tenim suficients motius per anar a la vaga. No podem normalitzar ni la precarietat ni el col·lapse del sistema sanitari. Els professionals estem esgotats, estem treballant per tirar endavant un sistema poc eficient que s’està aprofitant de la bona voluntat i professionalitat de totes i tots els seu professionals . S’ha normalitzat la falta de professionals en detriment de vegades, de la nostra salut i de vegades fins i tot, posant en risc els nostres drets com a treballadores.

Infermeres de Catalunya cridem a sortir al carrer i manifestar-se a totes les infermeres i infermers de Catalunya a les dues manifestacions i concentracions que hi ha convocades per als pròxims 24, 25, 26 i 28 de gener.

Entenent que cal unitat d’acció amb totes les treballadores i treballadors del sistema sanitari de Catalunya, convoquem a totes les treballadores a la manifestació que tindrà inici el 25 de gener a les 11:00 a la Plaça Sant Jaume i que finalitzarà el seu recorregut davant el Parlament de Catalunya.

També convoquem a totes les infermeres i infermers a mobilitzar-se el 24 de gener a les 11:00 davant el Palau de la Generalitat de Catalunya (Pl. Sant Jaume de Barcelona). Com a sindicat que representa les infermeres i infermers, tenim clar que moltes de les nostres reivindicacions són transversals a la resta de categories professionals del sistema de salut, però no podem obviar que tenim problemes que són propis del nostre col·lectiu i que també hem de reivindicar amb unió i contundència.

Reivindiquem que les infermeres puguem desenvolupar la nostra feina amb les millors condicions laborals, econòmiques, professionals i socials possibles, per poder treballar de forma òptima per prestar les cures i l’assistència que les ciutadanes i ciutadans de Catalunya es mereixen.

El reconeixement de la categoria professional A1, el reconeixement de les especialitats infermeres, la millora de la nostra remuneració en base a la nostra formació i competències actuals o la capacitat d’accedir a llocs de direcció son només algunes de les reclamacions que les infermeres fa anys que reivindiquem.

Aquest només és el primer pas de moltes més mobilitzacions futures per aconseguir el reconeixement laboral en quant a les especialitats, el reconeixement professional acompanyat d’una llei del medicament que s’adeqüi a la realitat de la nostra pràctica diària, així com una revisió profunda de la LOPS (Llei orgànica de les professions sanitàries).

Web amb tota la informació sobre la vaga, preguntes freqüents, imatges per compartir, cartells per imprimir i molt més a: https://www.infermeresdecatalunya.cat/vaga

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!