agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-smt2-live-help

Portal de Suport

m

Portal de Tràmits

agsdix-smt2-person-outline

Àrea d'Afiliada

Infermeres de Catalunya demana a Salut i Educació l’habilitació d’aules amb funció de guarderies per als fills dels professionals sanitaris
Publicat el 16 de març de 2020

Davant les mesures adoptades per la Generalitat de Catalunya per minimitzar la propagació del SARS-Cov-2, ens trobem en una situació d’emergència on es requereix l’esforç de totes les infermeres i els professionals de la salut de Catalunya.

Aquesta situació d’excepcionalitat laboral on totes les professionals estan donant més del 100%, doblant torns, renunciant a vacances i permisos per garantir la millor assistència possible, entra en conflicte amb un greu problema de conciliació familiar.

Especialment en aquelles situacions en què tots dos progenitors són personal sanitari o en famílies monoparentals d’una persona sanitària on no es disposa de recursos per poder garantir la cura dels nostres fills sense posar en risc la salut de terceres persones, normalment els avis, persones vulnerables davant aquesta epidèmia.

Per això Infermeres de Catalunya ha enviat una petició a la Conselleria d’Educació i a la Conselleria de Salut per tal que s’habilitin aules amb funció de guarderia per aquests casos excepcionals.

Creiem que d’aquesta manera es facilitaria l’organització de la vida familiar a totes aquelles professionals que estan tenint cura de la salut de tota la comunitat i poder així seguir acudint al seu lloc de treball. Una mesura que permetria acudir a treballar a tots aquells professionals sanitaris que s’han vist obligats a quedar-se a casa per tenir cura dels seus fills.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de Tarragona (CODITA) s’ha adherit a la petició.

Et pot interessar

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Eleccions 28 Maig: guia de permisos laborals

Segons l’ORDRE EMT/111/2023, de 9 de maig, per la qual s’estableixen les instruccions necessàries per a la participació dels treballadors i treballadores en les eleccions locals i al Consell General d’Aran del dia 28 de maig de 2023, aquests són els permisos...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't