agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya demanem al nou conseller que tingui en compte a les infermeres per dur a terme el repte de “curar” un sistema sanitari afeblit que està a punt de la fallida
Publicat el 10 d'octubre de 2022

Avui, 10 d’octubre, ha estat presentat Manel Balcells com a nou conseller de Salut en substitució de Josep Maria Argimón que ha deixat el càrrec després de la sortida de Junts x Catalunya del govern.

De nou i sense que a les infermeres ens sorprengui, es torna a posar un metge al capdavant de la conselleria de Salut. Per a les infermeres i els professionals de la salut de Catalunya, no és un nom nou, ja que el 2003 va fer tàndem amb la consellera Marina Geli durant el tripartit.

Va deixar el departament de Salut l’any 2006 per assumir el càrrec de conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, càrrec en què hi va romandre tres setmanes perquè Esquerra Republicana va ser expulsada del govern Maragall.

Des d’Infermeres de Catalunya esperem que el nou conseller tingui realment en compte a les infermeres i els infermers per dur a terme el repte “de curar” un sistema sanitari afeblit que està a punt de la fallida i que compta amb uns professionals cansats i al límit, amb un excés de càrrega de treball i que no estan reconeguts ni cuidats pels seus dirigents polítics.

Li demanem que no perdi temps i comenci a treballar de forma urgent per millorar les condicions laborals, econòmiques i professionals de les infermeres del sistema sanitari català. És urgent que el nou conseller afronti la perillosa manca d’infermeres i les precàries condicions laborals d’aquestes, així com la desigualtat existent en les condicions laborals dels diferents proveïdors de salut.

En aquesta línia, Infermeres de Catalunya convida al nou conseller a treballar conjuntament amb les infermeres l’aplicació dels canvis necessaris en el nostre sistema de salut per una reestructuració de les funcions dels seus professionals que aprofiti i potenciï les competències i capacitats de totes i cada una de les categories professionals fent així un sistema més eficient i realment centrat en les persones que atenem.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!