Infermeres de Catalunya donem suport als indults als presos polítics
Publicat el 23 de juny de 2021

Infermeres de Catalunya donem suport als indults que el govern espanyol va concedir ahir als nou presoners polítics tancats a les presons de Lledoners, Wad-Ras i el Puig de les Basses, tot i no ser l’amnistia que s’hauria d’haver aplicat a tots els empresonats i represaliats pel referèndum de l’ú d’octubre.

L’amnistia és l’única via que reconeixeria l’existència del conflicte polític i la injustícia col·lectiva que suposa la repressió del moviment independentista des de la consulta del 4N de 2014 fins a l’actualitat.

Tot i que aquest és un primer pas cap al diàleg i la negociació política d’un conflicte que va començar amb la sentència de l’Estatut d’Autonomia, cal recordar que actualment hi ha més de 3000 dones i homes represaliats per haver exercit i ajudat a exercir el dret fonamental a la llibertat de reunió i d’expressió de la ciutadania. Així com el dret de tots els pobles a decidir el seu futur, al dret a l’autodeterminació.

Creiem fermament, tal com determinen els estatuts de la nostra organització, en la lluita per l’avanç d’una societat lliure i més justa i en la resolució dels conflictes laborals, socials, econòmics i polítics. I reconeixem com a millor opció per aconseguir aquests objectius, la defensa del dret a l’autodeterminació com a via per solucionar democràticament els conflictes que afecten el conjunt de la ciutadania i com a únic garant de la plena sobirania de les ciutadanes i ciutadans de Catalunya.

Et pot interessar

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

Només uns dies després del nomenament d’en Josep Maria Argimón com a nou Conseller de Salut, avui s’han conegut els noms de les persones que ocuparan llocs com la Gerència de l’Institut Català de la Salut, la Direcció del CatSalut o la Secretaria de Salut Pública. La...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't