agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya ens posicionem davant la previsió de la contractació en període estival a l’Institut Català de la Salut
Publicat el 6 de juny de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

Els darrers dies, en diferents mitjans de comunicació, s’ha fet pública la informació que en alguns centres de l’ICS es reduiran les substitucions d’aquest estiu per cobrir les vacances dels professionals sanitaris en els pròxims mesos a causa d’una manca de pressupost.

A causa de la pròrroga pressupostària explica l’Institut Català de la Salut que ha hagut de demanar a alguns centres sanitaris contenció econòmica i això pot afectar algunes substitucions d’estiu. Normalment, aquestes substitucions es cobreixen amb els mateixos professionals de l’equip, ja que segons diuen, no hi ha ni professionals de medicina de família ni d’infermeria a la borsa de treball.

Volem posar de manifest que aquesta no és una mesura aïllada que afecta a tots els ciutadans d’aquest país, sinó que ja fa uns mesos també es va anunciar la no renovació de contractes que afectava sobre uns 400 treballadors a l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron, i uns 200 a l’Hospital Universitari de Bellvitge. La redistribució de professionals en diferents serveis, la sobrecàrrega assistencial en unitats d’urgències i plantes d’hospitalització, tensen cada cop més el nostre sistema sanitari.

Aquestes retallades es produeixen malgrat que el 9 d’abril el Govern comunicava l’aprovació d’un suplement de crèdit de 1850 milions per atendre increments de despesa davant la no aprovació dels pressupostos 2024 tal com informava: «aquesta mesura permetrà garantir serveis bàsics» i «donar resposta a les necessitats econòmiques que té el país i que no poden ni han d’aturar-se malgrat que no es disposin d’uns pressupostos vigents». En les darreres declaracions per part de membres del govern justifiquen aquestes accions enfortint amb professionals zones turístiques i deixant serveis tancats, assegurant una cobertura bàsica, que ja sabem que no s’està duent a terme com caldria.

Infermeres de Catalunya trobem inadmissible que es plantegi aquesta mesura per fer front als pròxims mesos, portant de nou al límit les organitzacions dels centres que afecten l’atenció a la població, perllongant les llistes d’esperes i sobrecarregant les càrregues de treball de les professionals.

Demanem que es prenguin les mesures adequades per fer front a les necessitats reals del sistema com s’havien fet altres anys així com hem demanat una reunió amb la direcció de Recursos Humans per abordar aquest tema així com altres de pendents amb l’empresa.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!