agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya envia una carta a la consellera Alba Vergés demanant que el seguiment i el rastreig dels contactes de COVID-19 el facin les infermeres d’Atenció Primària
Publicat el 17 de juliol de 2020

Davant l’anunci del departament de Salut que mig miler d’administratius realitzaran el seguiment de les persones afectades de COVID-19 i dels seus contactes, Infermeres de Catalunya volem denunciar aquest fet.

El seguiment de les persones afectades d’una malaltia l’ha de realitzar personal sanitari qualificat, i més en aquest cas en què ens trobem davant d’una malaltia nova amb simptomatologia molt variable i que requereix un seguiment molt estret pel seu alt índex de contagi. Sense menystenir la tasca que realitza el personal administratiu, aquests professionals no estan qualificats per poder fer un seguiment clínic.

El personal més qualificat per poder fer el seguiment d’aquestes persones, és el personal d’atenció primària, per la proximitat i coneixement de la comunitat. Davant aquesta pandèmia un cop més s’ha vist la necessitat de reforçar en personal a l’Atenció Primària.

Les infermeres cada dia fan seguiment i acompanyament a les persones en les malalties i en tots els processos de la vida, per això és el personal més adient per poder fer el seguiment de totes aquestes persones.

Creiem que un cop més s’està derivant els diners públics a empreses privades i no s’estan invertint en la sanitat publica dotant-la dels recursos necessaris per poder continuar donant la millor atenció a la ciutadania i garantint la cura de les persones.

Per aquest motiu, hem enviat una carta a la Consellera de Salut, Alba Vergés, demanat que rectifiqui la decisió i siguin les infermeres de l’Atenció Primària les que realitzin les tasques de seguiment i rastreig de contactes dels afectats per COVID-19 i que destini els recursos econòmics, humans i materials necessaris per a poder fer-ho.

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!