Infermeres de Catalunya expresem la nostra preocupació davant les notícies que s’han fet diferents actes i reunions de forma presencial.
Publicat el 11 de novembre de 2020

Davant l’actual situació i l’estat de la pandèmia causada per la COVID-19, ens trobem en un escenari de màxima preocupació per part dels professionals de la salut, els quals ens enfrontem a aquest pic de contagis esgotats.

Com a professionals, demanem a la població que siguin curosos en el seu dia a dia i apliquem mesures per reduir al màxim tota interacció social per poder reduir el nombre de contagis.

Cada dia fem educació sanitària i recomanem als ciutadans que no estiguin en contacte amb gent que no sigui del seu àmbit de convivència, i ens omplim la boca recordant la premissa de Distància-Mans-Mascareta.

Però a la vegada ens arriben notícies de reunions i actes que sobrepassen amb escreix l’aforament aconsellat i no respecten aquestes normes bàsiques que demanem a la ciutadania.

Com a professionals de la salut veiem amb molta preocupació i indignació aquestes reunions. El nostre sistema de salut es troba molt tensat, amb professionals que treballen al límit de les seves possibilitats, i aquesta mena d’actituds només provoquen major risc de contagis i malestar entre tota la població, la qual està aportant els seus sacrificis personals per poder contenir aquesta pandèmia.

Molts d’aquests actes tenen el permís del PROCICAT. No són actes il·legals en si, però en termes de salut no es poden tolerar.

En un estat de pandèmia mundial, el dret a la salut pública ha d’estar per sobre del dret al culte religiós, al dret de reunió o al dret a fer assemblees d’organitzacions sindicals.

Exigim al Departament de Salut i al PROCICAT que s’apliquin les màximes mesures de prevenció, que vetllin perquè el dret a la salut de la ciutadania estigui per sobre de tot i que s’apliquin els mateixos criteris de salut per totes les activitats.

Et pot interessar

Infermeres de Catalunya donem suport als indults als presos polítics

Infermeres de Catalunya donem suport als indults als presos polítics

Infermeres de Catalunya donem suport als indults que el govern espanyol va concedir ahir als nou presoners polítics tancats a les presons de Lledoners, Wad-Ras i el Puig de les Basses, tot i no ser l’amnistia que s’hauria d’haver aplicat a tots els empresonats i...

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

Només uns dies després del nomenament d’en Josep Maria Argimón com a nou Conseller de Salut, avui s’han conegut els noms de les persones que ocuparan llocs com la Gerència de l’Institut Català de la Salut, la Direcció del CatSalut o la Secretaria de Salut Pública. La...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't