agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya forma part de la nova Mesa Sindical de Sanitat creada per unir les demandes dels professionals i dur a terme mobilitzacions
Publicat el 18 de desembre de 2020

A causa de l’actual situació que estan vivint els professionals de la salut a Catalunya, diversos sindicats ens hem unit en una Mesa Sindical de Sanitat per una anàlisi i síntesi de les demandes i iniciar mobilitzacions per tal de fer-les efectives, amb un propòsit i ambició d’assolir la unitat sindical més àmplia possible.

COMUNICAT MESA SINDICAL SANITAT

Portem mesos fent front a una pandèmia global que ha posat en risc la salut de totes i això ha posat en evidència la precarietat del nostre sistema sanitari i social.

Com a treballadores i usuàries del sistema de salut creiem que és el moment de reflexionar i obrir un espai de treball per tal d’oferir una resposta conjunta i contundent a aquesta situació.

La capacitat de treball i la resiliència del personal està contribuint de manera molt important a superar aquesta pandèmia: jornades eternes, manca d’EPIS, amb el risc sempre present, no només de contagi personal, sinó també de les persones convivents, falta de personal crònic sovint per les precàries condicions de treball, les externalitzacions i les retallades que encara arrosseguem del 2010 són en part els motius que ens empenyen.

Durant aquests anys hem patit retallades en el nostre sou, pèrdua de poder adquisitiu, major càrrega i pressió assistencial, nul reconeixement professional per part de l’administració, impossibilitat de desenvolupament ni avanç professional dins les nostres institucions, pèrdua de drets socials, impossibilitat de conciliació de la nostra vida personal amb la laboral… Les professionals de la salut estem esgotades i seguim tirant endavant un sistema ineficient que segueix aprofitant-se de la bona voluntat de totes les treballadores.

El sistema de salut es basa en el treball en equip de diferents categories professionals. Un equip format per moltes persones que treballen de forma coordinada per prestar la millor assistència a la ciutadania.

És el moment que les treballadores de la sanitat tornem a alçar la veu i transformem el sistema de salut en un sistema de titularitat, gestió i provisió públiques amb les mateixes condicions laborals amb un estatut marc únic per a tots i totes les treballadores.

És per això que anunciem l’obertura d’una mesa sindical que té com a objectiu fer una anàlisi i síntesi de les demandes i iniciar mobilitzacions per tal de fer-les efectives, amb un propòsit i ambició d’assolir la unitat sindical més àmplia possible.

18 de desembre de 2020

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!