agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya iniciem una campanya de recollida de signatures dirigida a la ciutadania
Publicat el 13 de gener de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

Avui s’ha engegat una nova acció dirigida a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya perquè signin una petició per a les diputades i diputats del Parlament de Catalunya.

Una crida urgent a dir prou, per a posar fi a la violència institucional contra les infermeres perquè les ciutadanes i ciutadans puguin rebre l’atenció que necessiten.

Les infermeres de Catalunya proporcionen una atenció d’alta qualitat en tots els entorns del sistema de salut de Catalunya. No obstant això, l’administració pública a través del Govern i els proveïdors de la xarxa SISCAT (ICS i sanitat concertada), han estat implementant polítiques laborals i professionals durant anys que comprometen la salut de la població i generen un esgotament extrem entre les infermeres.

Com a resultat, les infermeres estan emmalaltint i es veuen obligades a abandonar els seus llocs de treball o la professió. És una obligació del Govern prendre mesures immediates per a garantir que la població tingui accés a cures de qualitat quan més ho necessitin. Sense infermeres, el resultat serà una Catalunya malalta.

A través de la pàgina web infermeresdiemprou.cat/peticiociutadana, les ciutadanes i ciutadans, usuaris de la sanitat pública de Catalunya, poden adherir-se a les reivindicacions de les infermeres en aquesta vaga i signar un document de petició dirigit a les diputades i diputats del Parlament de Catalunya. Aquesta signatura es realitza on-line a través d’ordinadors, tauletes o mòbils.

En aquesta petició es demana que el Govern:

  1. Faci tots els tràmits necessaris, allà on calgui, per a la immediata reclassificació de les infermeres al grup professional A1, que és on per formació els correspon estar.
  2. Destini la partida pressupostària a partir d’aquests pressupostos 2024 per tal que es pugui crear un complement específic que remuneri econòmicament a les infermeres amb la finalitat de reconèixer la seva classificació professional com a facultatives i posar fi al deute econòmic que aquest Govern té amb les infermeres des de fa més de 10 anys.
  3. Que reconegui de forma efectiva les especialitats infermeres amb un reconeixement salarial adient que les equipari al nivell de facultatiu especialista i es garanteixi la creació de places específiques per cada una de les especialitats infermeres.

Totes les signatures recollides es presentaran al Parlament de Catalunya durant aquesta negociació dels pressupostos 2024 perquè tinguin en compte les peticions signades per la ciutadania.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!