agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya mostra el seu desacord amb el pla pressupostari per a l’Atenció Primària i la contractació de professionals no sanitaris com a referents COVID a les escoles
Publicat el 7 de setembre de 2020

Trobem totalment insuficient la dotació pressupostària per a la contractació de personal de reforç per l’Atenció PrimàriaAixí com la distribució en personal que s’ha realitzatprioritzant una figura de gestor COVID de perfil administratiu i no sanitari. 

Aquest pressupost significa un total de 220 infermeres per tot Catalunya, 220 infermeres per reforçar els més de 400 equips d’atenció primàriaaixò suposa menys de mitja infermera per centre, sent aquest augment de pressupost en concepte de l’augment de la cartera de serveis de les infermeres d’Atenció Primària. 

Ens adherim al manifest de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) en el que afirmen que ha de ser la infermera la professional de la salut referent COVID per a les escoles i no un professional no sanitaridonat que les tasques a realitzar requereixen el coneixement clínic de la infermera per poder assessorar el personal docent, als alumnes i les seves famílies i dur a terme les accions sanitàries necessàries per al control, deteccióseguiment i tractament dels contactes i possibles casos d’infecció per SARS-CoV-2. 

Actualment, ja és la infermera d’Atenció Primària del programa Salut i Escola la professional coneguda per l’equip educatiu i és la coneixedora de l’estructura organitzativa del centre i de les particularitats, en termes de salutdels alumnes. A més de ser la que coneix els circuits, protocols i recursos que proporciona el sistema d’atenció sanitari i social en relació amb les proves diagnòstiques, la valoració clínica i seguimentidentificació i estudi de contactes. 

Fem una crida al nou Secretari General de Salut, el Sr. Marc Ramentolperquè rectifiqui el pla pressupostari i doti a l’estructura del sistema d’Atenció Primària de salut dels recursos necessaris per donar la millor atenció possible a la comunitat educativa. 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!