agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya mostrem el nostre malestar amb l’acord al que han arribat CCOO i UGT al “V Acuerdo para el empleo y la negociación colectiva”
Publicat el 22 de maig de 2023

Aquests acords sorgeixen de la necessitat d’arribar a acords fruit del diàleg social. El cinquè acord (V AENC) entre les patronals i els sindicats CCOO i UGT té una vigència del 2023-2025 i s’ha vist especialment necessari des de la COVID-19 per millorar les condicions dels treballadors i treballadores… però tots els acords als que han arribat són en clau de millora?

En lloc d’apostar per a desenvolupament del sistema públic sanitari, s’opta per la privatització, derivant serveis que actualment es presten en l’àmbit públic cap al privat. S’obre la veda a l’inici de la privatització de la sanitat, una privatització que fins ara s’anava fent de manera menys visible per a la població. Després d’aquest acord la derivació de tasques que recauen a la sanitat pública es veuran en la possibilitat de seguir el mateix curs.

L’acord defensa dotar de més funcions a les Mútues per a que aquestes tinguin la capacitat de perseguir als treballadors i treballadores i així aconseguir baixes més curtes.

Altres mesures negociades en aquest acord, com la parcialització dels contractes discontinus així com el canvi de les hores extres com a extraordinàries posa en manifest l’intent de vendre-ho com a conciliació familiar, però si ho analitzem més en deteniment veiem que és solament una manera de tenir encara més lligat el professional amb l’empresa.

L’acord recull pujades salarials inferiors a la inflació a més de no obligar a les patronals a respectar aquestes pujades, signant així un acord que permet que cada sector decideixi si trasllada el pacte o no als seus convenis col·lectius.

Des d’Infermeres de Catalunya continuem defensant la necessitat de reforçar la sanitat pública amb més recursos i plantejant una reorganització del sistema per tal de fer-lo més eficient en lloc de derivar la prestació de serveis i els recursos a la sanitat privada.

Sabem que un país amb una sanitat pública i de qualitat esdevé un país amb una bona qualitat de vida i amb una bona percepció dels professionals i del sistema per part de la societat. Acords com el que hem assenyalat posen en manifest que el futur s’orienta cap a la privatització de tota la sanitat. Necessitem una sanitat de qualitat, que sigui pública, accessible i dotada dels recursos humans i econòmics que necessita.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!