Infermeres de Catalunya rebutgem el Premi Princesa d’Astúries
Publicat el 9 de juny de 2020

Infermeres de Catalunya agraïm el reconeixement de la població als i les professionals del Sistema de Salut públic, per la tasca realitzada durant la pandèmia per la COVID-19.

Reconeixement a l’esforç per adaptar-nos a la manca de directrius sòlides i estables que permetessin un abordatge eficaç i eficient de la crisi sanitària -que a tots nivells era previsible que ens arribés tard o d’hora-, per part dels polítics, dels seus experts assessors i dels òrgans de decisió de les diferents entitats del Sistema de Salut públic, tant estatals com catalanes, a la manca de material de protecció i de professionals (ja prèviament insuficients), a l’esforç de continuar treballant amb mitjans de fortuna en molts casos i a la superació de les nostres pors com a professionals, davant d’una crisi tan greu pel conjunt de la població i pels mateixos professionals de la salut.

A Catalunya, aquesta pandèmia ha suposat una prova d’esforç que ha evidenciat la situació límit en què es troba el nostre sistema sanitari, on tots i cadascun dels professionals han estat treballant a primera línia i dedicant un esforç extraordinari per combatre-la, malgrat partir d’una situació laboral precària que s’ha vist agreujada pels efectes de la COVID-19.

Tot i aquesta experiència sanitària de contingut físic i emocional excepcional, mantenim la nostra integritat ideològica i fermesa a l’hora de rebutjar el Premi Princesa d’Astúries, pel que significa i vincula amb la història d’un estat que poc ens representa i a una institució arcaica -la borbònica-, lluny dels principis de llibertat i democràcia, amb uns drets i privilegis, a parer nostre, no merescuts.

Des d’Infermeres de Catalunya volem felicitar a totes les infermeres i infermers per aconseguir aquest merescut reconeixement social però rebutgem aquest premi institucional que no ens representa.

 

 

Et pot interessar

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

La infermera Yolanda Lejardi, nova Directora Gerent de l’ICS

Només uns dies després del nomenament d’en Josep Maria Argimón com a nou Conseller de Salut, avui s’han conegut els noms de les persones que ocuparan llocs com la Gerència de l’Institut Català de la Salut, la Direcció del CatSalut o la Secretaria de Salut Pública. La...

8M, Feliç Dia de la Dona!

8M, Feliç Dia de la Dona!

Aquest 8 de març, Infermeres de Catalunya  tornem a sortir al carrer per defensar els drets de les dones i totes les  formes d’identitat sexual i de gènere.   Sortim per a exigir no ser discriminades mai més per motius sexistes, culturals...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't