agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya rebutgem el Premi Princesa d’Astúries
Publicat el 9 de juny de 2020

Infermeres de Catalunya agraïm el reconeixement de la població als i les professionals del Sistema de Salut públic, per la tasca realitzada durant la pandèmia per la COVID-19.

Reconeixement a l’esforç per adaptar-nos a la manca de directrius sòlides i estables que permetessin un abordatge eficaç i eficient de la crisi sanitària -que a tots nivells era previsible que ens arribés tard o d’hora-, per part dels polítics, dels seus experts assessors i dels òrgans de decisió de les diferents entitats del Sistema de Salut públic, tant estatals com catalanes, a la manca de material de protecció i de professionals (ja prèviament insuficients), a l’esforç de continuar treballant amb mitjans de fortuna en molts casos i a la superació de les nostres pors com a professionals, davant d’una crisi tan greu pel conjunt de la població i pels mateixos professionals de la salut.

A Catalunya, aquesta pandèmia ha suposat una prova d’esforç que ha evidenciat la situació límit en què es troba el nostre sistema sanitari, on tots i cadascun dels professionals han estat treballant a primera línia i dedicant un esforç extraordinari per combatre-la, malgrat partir d’una situació laboral precària que s’ha vist agreujada pels efectes de la COVID-19.

Tot i aquesta experiència sanitària de contingut físic i emocional excepcional, mantenim la nostra integritat ideològica i fermesa a l’hora de rebutjar el Premi Princesa d’Astúries, pel que significa i vincula amb la història d’un estat que poc ens representa i a una institució arcaica -la borbònica-, lluny dels principis de llibertat i democràcia, amb uns drets i privilegis, a parer nostre, no merescuts.

Des d’Infermeres de Catalunya volem felicitar a totes les infermeres i infermers per aconseguir aquest merescut reconeixement social però rebutgem aquest premi institucional que no ens representa.

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!