agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la Intersindical-CSC i aposta per la implementació del salari mínim de 1300 €
Publicat el 19 de desembre de 2019

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la campanya “Per un salari mínim català de 1300 euros” iniciada per la Intersindical-CSC. Actualment el salari mínim interprofessional (SMI) aprovat pel govern és de 900 euros. 

L’import actual del SMI és clarament insuficient a Catalunya, que té una estructura salarial pròpia i un cost de la vida fins a un 30% més elevat que en altres llocs de l’estat espanyol. A més, el fet que salari mínim actual sigui homogeni a tot l’estat implica que es generin desigualtats entre territoris pel que fa al poder adquisitiu de les classes treballadores més empobrides. 

La campanya de la Intersindical-CSC proposa un salari mínim de 1320 €. Aquesta proposta s’ajusta al criteri d’organismes internacionals com l’Organització Internacional del Treball (OIT), que recomanen que la renda mínima sigui equivalent al 60% del sou mitjà i que estigui regionalitzada, per evitar generar desigualtats en el poder adquisitiu entre diversos territoris d’un mateix àmbit. 

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la proposta que l’augment del SMI sigui assumit de forma voluntària per sindicats i patronal, a través de la negociació col·lectiva, i s’inclogui en els convenis d’àmbit català on s’hagi acordat. D’aquesta manera es poden superar els acords d’àmbit estatal, que limiten el SMI a 900 € i són, per tant, lesius per als interessos de les treballadores i els treballadors de Catalunya. 

El Govern ha proposat que aquest salari mínim sigui de 1239,5 euros. Tot i que aquesta no és la xifra que es reclama, entenem que, donada l’actual situació econòmica del país, és un punt de partida acceptable. L’aprovació d’aquest salari suposaria un primer pas de cara a aconseguir el salari de 1300 euros que es reclama. 

Ens unim a les reclamacions de la Intersindical-CSC a demanar que es facin els tràmits necessaris per a poder aplicar aquest salari mínim durant la primera meitat del 2020 tant a les retribucions de la Generalitat i del sector públic com a les obligacions cap a les empreses i entitats que ofereixen serveis a l’administració. Sense perdre de vista  l’objectiu final que la Generalitat tingui plenes competències per establir un salari mínim obligatori a tots els sectors. 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!