Infermeres de Catalunya s’adhereix a la vaga feminista del 8M
Publicat el 7 de març de 2020

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la Vaga General Feminista del 8M convocada per la Intersindical.

Perquè històricament, les dones hem estat excloses de la política institucional i invisibilitzades. Perquè una part important de la població encara veu les feines de casa com una activitat essencialment femenina.

Perquè una de les desigualtats més evidents és la diferència de salari entre homes i dones tot i desenvolupar les mateixes feines. Les dones encara tenim socialment adjudicades una sèrie de tasques com les de casa o la cura dels infants.

Perquè un dels problemes més importants de la societat és la violència masclista. Les dones no hem de tenir por de caminar sola de nit per risc de patir una agressió sexual.

Perquè les dones patim limitacions per a ascendir professionalment fins als càrrecs de més responsabilitat.

En un moment tan delicat com el que estem vivint aquests mesos, les infermeres i la resta de professionals sanitaris estem donant del 300% de nosaltres i per part del Govern tan sols rebem prohibicions i limitacions dels nostres drets. Les infermeres i infermers de Catalunya, que treballen dia a dia per cuidar de la ciutadania, no es mereixen el tracte que porten rebent des de fa anys. Les solucions a les reivindicacions de les infermeres no arriben, i tan sols decideixen “cuidar” del col·lectiu quan hi ha una imminent necessitat per poder seguir atenent a la població en moments en què el sistema sanitari es veu desbordat.

Per tot això ja és hora de dir prou. Cal fer valdre les professionals que cuiden la nostra societat. Per això recolzem a totes aquelles persones que decideixin fer vaga i no anar a treballar, però també a totes aquelles que, volent fer vaga, decideixen no fer-la per seguir donant el millor d’elles per cuidar de la població en aquests moments tan excepcionals.

Et pot interessar

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

Resol els dubtes sobre la vaga general de salut i serveis assistencials

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem, hem convocat a tots i totes les treballadores de la sanitat de Catalunya a una VAGA SECTORIAL el...

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Consulta els teus drets laborals durant les eleccions del 14F

Accedeix al Servei d'Atenció Integral per conèixer les respostes als dubtes més habituals sobre els teus drets laborals durant les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya el 14 de febrer. El SAI és un sistema obert per a tothom i et permet accedir a una base de...

Afiliar-se  o  Associar-se?
Si ets infermera, et pots afiliar. Si tens un altre perfil professional de salut, et pots associar al sindicat. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
TCAI, TES, fisioterapeutes, metges, tècnics sanitaris de grau mig i superior.
X
X