agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya s’adhereix a la vaga general en el sector de la sanitat per al 7 de juliol
Publicat el 23 de juny de 2020

Compartim plenament les reivindicacions de la convocatòria de vaga del sindicat USOC en protesta per la decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya de gratificar amb una paga extraordinària als sanitaris que han lluitat contra la COVID-19.

Creiem que és una paga que vol intentar fer oblidar tots els errors que s’han dut a terme per part del govern i les institucions durant la pandèmia i la situació precària en què es troba la sanitat pública per culpa de la seva privatització i el seu infrafinançament crònic.

Aquesta és una “paga” puntual que no reverteix la situació de precarietat laboral que patim, ni esmena la manca de personal i d’inversió al Sistema Públic de Salut.

Rebutgem que es determini la diferència en la retribució atenent a la categoria professional i lamentem que la Generalitat de Catalunya no hagi fet enrere i recapacitat sobre el repartiment d’aquesta paga injusta i insolidària i hagi publicat el decret sense corregir l’error de la seva decisió.

Tots els professionals sanitaris han treballat des de les seves competències i àmbits de treball per poder fer front a aquesta crisi sanitària.

Per això, Infermeres de Catalunya ens adherim a la vaga general i demanem:

  • Que la gratificació sigui igual per a tots els professionals sanitaris i resta de treballadors essencials, indiferentment de la seva categoria professional.
  • Que la gratificació sigui igual i per a tots els professionals que han lluitat en aquesta pandèmia, tant a la sanitat pública com a la concertada, centres sociosanitaris i residències geriàtriques tant públiques com privades.
  • Que la gratificació sigui igual i per a tots els professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (infermeres, metges, TES, administratius, personal de neteja…) en les mateixes condicions que la resta de professionals del sistema de salut públic.
  • Establir un plus de perillositat en les retribucions, no només durant aquesta crisi, sinó de forma permanent. Aquest plus s’ha de retribuir a totes les persones que treballen a centres sanitaris, en qualsevol activitat assistencial i per a totes les categories professionals (tant personal sanitari com no sanitari).
  • Recuperació del 5% del sou retallat durant el 2010 i l’increment de l’IPC d’aquests anys enrere.
  • Pagament del deute de les pagues extraordinàries que encara no hem recuperat.
  • Contractes laborals estables per totes les infermeres.
  • Increment de les ràtios infermera/habitant per equiparar-nos amb la resta d’Europa.

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!