agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya, SAE i SOM Intersindical convoquem una concentració per mostrar el desconfort amb la gestió de l’ICS del procés d’estabilització
Publicat el 25 d'octubre de 2023
Getting your Trinity Audio player ready...

Dilluns a la tarda saltava la notícia – per part d’altres sindicats que formen part de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat – que, per raons d’interpretació de la legalitat, les 4679 places addicionals que s’havien d’incloure en la fase 1 del procés d’estabilització, finalment s’inclouran en la fase tres.

Un cop analitzades les lleis, constatem que estem davant una nova incompetència per part de l’ICS, que, no cal dir-ho, recaurà en els aspirants.

El passat disset d’octubre es va publicar al DOGC l’acord 64/2023 en què La Comissió Executiva del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut aprovava l’oferta d’ocupació pública per l’exercici 2023. En ser un procés en curs amb sistema de concurs, segons l’article 217 del Reial decret llei 5/2023, es podien afegir a aquesta oferta 4679 places (1831 per infermeria i 73 per infermeria especialista) i obrir un nou període d’inscripció al procés per persones que s’hi haguessin presentat.

Des de la Direcció General de Funció Pública del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, s’ha considerat que aquesta era una malinterpretació de la llei, i que per tant, cal modificar aquest acord, i aquestes 4679 places s’afegiran finalment a la Fase 3.

Arribats a aquest punt, entenem i compartim el malestar causat pel greuge que aquest nou canvi suposa a les persones aspirants.

Entenem que aquesta situació, com tantes altres viscudes durant aquest procés en què se succeeixen els errors, les males interpretacions, els problemes i la desinformació sense que l’ICS n’assumeixi cap culpa, són causades per la seva incompetència, i exigim l’assumpció de les degudes responsabilitats. Per això hem demanat reunió urgent amb el Sr. Xavier Saballs, cap de RRHH de l’ICS, i estem a l’espera de rebre resposta.

Infermeres de Catalunya hem reclamat al llarg de tot aquest procés, i en diverses ocasions, la falta de compliment dels terminis comunicats, els problemes tecnològics, les exigències documentals en període vacacional, els greuges comparatius a la prova de català i el canvi de forma arbitrària en el temps per fer l’examen… i ho continuarem fent davant qualsevol vulneració dels drets dels treballadors.

Per tot això, i per evidenciar el desconfort i malestar generat, no només entre infermeres, sinó en els aspirants de totes les categories, convoquem una concentració el pròxim divendres, 27 d’octubre a les 11:00 davant el Centre Corporatiu de l’ICS (Balmes/Gran Via), on, esperem, se’ns uneixin la resta de sindicats.

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!