agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

Infermeres de Catalunya s’oposa a la decisió del Govern central d’aixecar el confinament total i tornar a posar en perill la seguretat de les infermeres
Publicat el 11 d'abril de 2020

El divendres passat, el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar la finalització del confinament total i permetre el retorn de l’activitat de les persones que treballen en serveis no essencials. 

Totes les recomanacions científiques i la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS), alerten que el fet d’aixecar restriccions massa ràpid pot conduir a un ressorgiment mortal, i aconsellen gestionar el desconfinament de la població amb molta cautela. Els experts indiquen que la corba de contagis de la COVID-19 encara no ha baixat prou i aixecar el confinament de forma prematura provocarà un nou augment de contagis.  

Per això Infermeres de Catalunya ens oposem frontalment a aquesta decisió errònia per part del govern. 

L’OMS cita a Espanya com l’exemple negatiu del nombre de contagis positius que es reprodueixen sense control entre els professionals sanitaris dient “quan els professionals estan en risc, tots estem en risc. Les proves a Espanya ens ajuden a comprendre perquè passa això“. 

La manca d’equips d’autoprotecció (EPI) per als professionals sanitaris ha estat una tònica des del principi de la pandèmia. Una gestió negligent per part dels governs (de la que hauran de respondre davant els tribunals) ha portat al fet que les infermeres hagin hagut d’atendre als pacients contagiats per Coronavirus posant en risc la seva seguretat i la seva salut. 

Però tot i els avisos, requeriments de material i alertes per l’alt nombre de professionals contagiats (més de 5.000 a Catalunya i 5 morts), ara el Govern espanyol decideix tornar a posar en risc a les infermeres i la resta de professionals de la salut, des de les seves cadires al Congrés dels Diputats. Continuen posant-nos en risc tot i estar alertats de què aquesta decisió és errònia i molt perillosa pel possible repunt dels casos de contagi, i en un moment en què encara estem en un pic de demanda molt elevat. 

Les infermeres desitgem que el país torni a la normalitat tan aviat com es pugui però quan sigui segur per la població i els professionals de la salut. 

Infermeres de Catalunya exigeix al Govern central i al Govern de Catalunya que no aixequi el confinament total fins que hi hagi possibilitat de poder fer proves de diagnòstic ràpid a la població i tots els treballadors i treballadores puguin disposar de material d’autoprotecció adequat als seus llocs de treball. 

Si es continua vulnerant el nostre dret a la seguretat laboral, les infermeres ens veurem abocades a convocar una vaga fins que se’ns garanteixi els criteris mínims que recomana l’OMS per poder afrontar la crisi de la COVID-19. 

 

 

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!