agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La Generalitat aplicarà l’increment retributiu del 0,5% en la nòmina de març
Publicat el 13 de febrer de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

La Generalitat pagarà l’augment addicional del 0,5% dels salaris als treballadors públics en la nòmina el març. A més d’actualitzar el sou, es pagaran els endarreriments acumulats des del gener del 2023, perquè l’increment és retroactiu a partir d’aquesta data.

L’increment, aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts, respon a l’acord signat entre el govern espanyol i els sindicats per la pujada de salari dels funcionaris i treballadors públics de totes les administracions durant el 2023.

Es va pactar una millora del 2,5%, amb uns afegits si es complien dos supòsits. El primer, que ja s’aplica des de l’octubre, preveia un increment extra del 0,5% segons l’evolució de la inflació, per mantenir el poder adquisitiu.

El segon supòsit, que s’aplicarà a la nòmina del març, tenia en compte l’evolució de l’economia durant el 2023. Si el creixement anual del PIB superava les previsions del govern espanyol, que eren del 2,1%, s’afegiria una altra pujada addicional del 0,5%, com ha estat el cas.

Per aquest 2024, l’acord amb els sindicats preveu un increment del 2% sobre la base de remuneracions ja consolidades del 2023. Hi haurà un increment extra del 0,5% si la inflació acumulada entre el 2022-2024 és superior a la pujada dels salaris públics en el mateix període, que és del 9,5%.

La realitat és que aquest pacte signat amb els sindicats majoritaris fa que els treballadors i les treballadores públiques segueixin perdent poder adquisitiu, donat que en cap cas aquests augments retributius igualen la pujada dels sous a l’augment del preu de la vida (amb uns augments de l’IPC molt superiors any rere any).

Et pot interessar

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!