agsdix-fab fa-whatsapp

937 376 302

agsdix-fas fa-chalkboard-teacher

Delegades

agsdix-smt2-person-outline

Afiliades

La Generalitat aplicarà l’increment retributiu del 0,5% en la nòmina de març
Publicat el 13 de febrer de 2024
Getting your Trinity Audio player ready...

La Generalitat pagarà l’augment addicional del 0,5% dels salaris als treballadors públics en la nòmina el març. A més d’actualitzar el sou, es pagaran els endarreriments acumulats des del gener del 2023, perquè l’increment és retroactiu a partir d’aquesta data.

L’increment, aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts, respon a l’acord signat entre el govern espanyol i els sindicats per la pujada de salari dels funcionaris i treballadors públics de totes les administracions durant el 2023.

Es va pactar una millora del 2,5%, amb uns afegits si es complien dos supòsits. El primer, que ja s’aplica des de l’octubre, preveia un increment extra del 0,5% segons l’evolució de la inflació, per mantenir el poder adquisitiu.

El segon supòsit, que s’aplicarà a la nòmina del març, tenia en compte l’evolució de l’economia durant el 2023. Si el creixement anual del PIB superava les previsions del govern espanyol, que eren del 2,1%, s’afegiria una altra pujada addicional del 0,5%, com ha estat el cas.

Per aquest 2024, l’acord amb els sindicats preveu un increment del 2% sobre la base de remuneracions ja consolidades del 2023. Hi haurà un increment extra del 0,5% si la inflació acumulada entre el 2022-2024 és superior a la pujada dels salaris públics en el mateix període, que és del 9,5%.

La realitat és que aquest pacte signat amb els sindicats majoritaris fa que els treballadors i les treballadores públiques segueixin perdent poder adquisitiu, donat que en cap cas aquests augments retributius igualen la pujada dels sous a l’augment del preu de la vida (amb uns augments de l’IPC molt superiors any rere any).

Et pot interessar

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

Porta oberta a la fixesa del personal laboral de l’Administració?

La sempre controvertida figura de l’indefinit no fix a l’administració no representa una solució vàlida a la temporalitat abusiva al sector públic, sent la fixesa dels llocs de treball una opció més adequada. Breu anàlisi de la recent sentència del Tribunal de...

Afilia't
Si ets infermera, et pots afiliar. Si ets TCAI, TES o una tècnica de grau mig o superior, et pots associar i formar part del sindicat, gaudint de tots els serveis i avantatges. Selecciona el teu perfil professional perquè et puguem informar millor.
Associa't
amb un 50% de descompte
Vine amb una altra companya o company i gaudeix de tots els serveis des del primer dia i amb un 50% dte en la quota durant 6 mesos!
Afilia't ara!